Pääset lukemaan sivustoa tämän mainoksen jälkeen.

Tilaa

Keskustelu

 
Veneilyaiheista keskustelua. Liity mukaan!

Laituripaikka?

Viewing 15 posts - 1 through 15 (of 16 total)

Home / Forums / Masto / Laituripaikka?

 • AKA

  Sopiiko 2,40 metriä leveä purjevene alle kolmemetriä leveään laituripaikkaan? Purjevene olisi kohdallani ensimmäinen ja kysymys kertoo varmaan kokokemuksestani aika paljon 🙂 Nöyrin mielin tässä liikkeellä kumminkin ollaan, takki auki ei vesille ole tarkoitus keväällä rynnätä.

  ARAGORN

  Veneesi sopii 2.4m leveään paikkaan on paikka sitten poiju- tai aisapaikka. Poijupaikalla tarkoitan tietenkin, että keula tai perä on poijussa ja aisapaikassa veneen suurin leveys kapenee alaspäin mennessä. Oma purteni on aisapaikassa missä samassa aisavälissä on kaksi venettä. Kun lasken kummankin veneen suurimmat leveydet yhteen tulos on 10 senttiä enemmän kuin aisaväli, eikä meillä ole mitään ongelmia.

  AKA

  No niin kiitoksia, enköhän minä siihen sitten sovi. En huomannut kysyä oliko kyse poiju vai aispaikasta, mutta kummatkin kelpaa. Mahtaako kukaan palstalainen pitää venettä tammisaaren kaupungin paikoilla? Mietin vaan onko tuo pursien nostopalvelu millä mallilla?

  40kn

  Missä ajattelit purren säilyttää talven ajan? Ja paljonko se painaa? Eli eikö nostopalvelu kannata ottaa mahdollisimman läheltä talvisäilytyspaikkaa?

  En tiedä ”tarjoaako” Tammisaaren kaupunki nostopalveluita (epäilen), mutta on siellä ainakin EKE ja Premarin, joissa laskut/nostot onnistuu (ja lienee niitä nostojen tarjoajia muuallakin).

  ARAGORN

  Minulla oli pari vuota sitten laituripaikka jägerbackan (mitenkähän tuo kirjoitetaan) alapuolella Skeppsholmenin lahdessa, niissä uusissa laitureissa, aisapaikat. Siellä ja Pursitien varrella olevassa satamassa veneilijät järjestivät yhteisnostoja, sinne vaan kyselemään, siellä talvisäilytys on tosi edullista. Tammisaarella ei ole mitään nostopalveluja. Jos venepaikkasi on siellä, niin huomioi sinne vievä 1,2 metrin väylä. Veneesi syväys ei saisi olla yli 1.6 metriä, ettei matalalla vedellä tule vaikeuksia.

  AKA

  Syväys 1,2 metriä, paino 1600 Kg. Talvisäilytys on pikkaisen auki, mutta Tammisaari olisi luonnollinen valinta, kun laituripaikka tulee olemaan siellä. Olikohan se nyt ormnäs. Jos pursi tänä vuonna liikkuu, niin se tapahtuu kuormautolla, jossa ei harmillisesti ole ”nosturia”.

  ARAGORN

  Venepaikkasi on juuri siellä, missä sen oletinkin olevan Skeppsholmenin lahdessa, toivottavasti niissä uusissa laitureissa. Paikka on hyvin suojainen tuulilta ja varmaan myös uteliailta. Minulla oli vene siellä neljä kesää ilman huolia.
  Paikallinen rantaparlamentti käsitteli suurempia asioita, kuin laitureiden veneitä, ole iloinen ja morjensta heitä.
  Pidä veneesi siellä, missä se nyt on ja laske veteen siellä. Tietenkin toinen vaihtoehto on kysellä, josko paikallinen autoilija kerkiäisi sen tehdä, hän asuu Karjaalla. En kyllä muista hänen nimeään, mutta saat sen varmasti Premarinista.
  Eke- ja Premarin tarjoavat nosto- ja talvisäilytystä, sekä jonkinlaisia huoltoja, mutta hinnat ovat aika suolaisia ja huoltojen tasosta en osaa sanoa mitään.
  Oma veneeni oli talvet Premarinissa, syystä,että purjehdin pitempään kuin nämä ”yhteisnostajat”

  AKA

  Kiitos vinkistä, pidetään mielessä. 🙂 Vene voisi talvehtia siellä missä onkin, mutta matkaa sinne on liikaa mennä tekemään huoltoja, maalauksia jne. Keväällä ensimmäinen reissukin olisi aikamoinen varsinkin olemattomalla kokemuksellani. Väyliä pitkin tietenkin, kun kulkisi, niin perille varmaan pääsisin.

  AKA

  Kuinka aikaisin keväällä veneen saa yleensä laskettua vesille?

  ARAGORN

  Kohdallani yleensä jäiden lähdettyä.

  AKA

  Eli, joskus huhtikuussa?

  ajja

  Hei,
  jos ja kun vene on uusi ja jos kaikki rahat ei menneet hankintaan, niin suosittelen, että laitat veneen lämpimään halliin koska siellä voi olla vettä paikoissa, missä se jäätyy. Glykolihuuhtelu voi olla tekemättä ja myyjällä on aina joku syy päästä veneestä eroon.

  Teetä veneen runkokatsastus ja tarkasta kaikki läpiviennit, etenkin potkurinakseli. Jos et tiedä koska tuiiviste on vaihdettu, sitä ei ole vaihdettu. Sama pätee huoltoihin. Teetä koneeseen huolto, jos et ole ihan varma, miten sen teet.

  Runkokatsastua on hyvä tapa saada kommentteja vioista ja siitä mitä pitää korjata ja mitä seurata. Ehdit hyvin tehdä tai teettää kaikki ennen ensi kesää. Jos luulet saavasi tekijän venenäyttelyn jälkeen, kuulut optimisteihin – kuten me kaikki, jotka olemme joskus ostaneet veneen 😉

  AKA76

  Ei ole uusi, enkä kuulu seuraan, eli jää katsastuskin haaveeksi. Sisämoottorikin on vielä epäselvä juttu, sillä näyttää nyt siltä, ettei kauppoja veneestä synny vaikka se on jo sovittu. :/ Jonkinmoinen purjealus on kuitenkin tarkoitus kevääksi hommata, mutta ei uutta.

  ajja

  Veneitä on tällä hetkellä paljon tyrkyllä, joten yhden perään ei kannata kauaa haikailla. Veneen voi katsastaa, vaikka ei kuuluisi seuraan ja suosittelenkin lämpimästi, että kaupan ehtona on se, että venen runkokatsastetaan myyjän toimesta ja myyjä korjaa puutteet.

  AKA

  Katsastaako veneitä siis jokin muukin taho kuin seurat? Olen käsittänyt, että veneseurat katsastaa vain jäseniensä veneitä.

  Varsinaista vene kuumetta tässä ei ole, kun ei pääse edes vesille. Jonkin verran edullisempia veneet taitavat olla syksyllä kuin sesongin alkaessa keväällä. Vai onko niissä merkittävää eroa?

You must be logged in to reply to this topic.

X