Pääset lukemaan sivustoa tämän mainoksen jälkeen.

Tilaa

Keskustelu

 
Veneilyaiheista keskustelua. Liity mukaan!

Ummehtunut haju veneessä

Viewing 13 posts - 1 through 13 (of 13 total)

Home / Forums / Masto / Ummehtunut haju veneessä

 • Päivi

  Miten saada ummehtunut haju pois veneestä? Ainahan vanhassa veneessä on ”veneen tuoksu” mutta mitä tehdä jos se käy häiritseväksi?

  Jareta

  Pesu: seinät lattiat kaikki esim kloritella, lisäksi tekstiilien pesu.
  Otsonointi

  Dieselin hajua ei taida saada pois oikein millään.

  otso
  s432io

  Otsonointi poistaa varmasti hajuja koska happi on hyvin reaktiivinen aine. Hapettuminen ei ole kuitenkaan se kaikkein tovotuin ilmiö, raudalla sitä kutsutaan ruostumiseksi.

  Metallit on yleensä tehty vallitsevia olosuhteita varten. Jos hapen osuutta kasvatetaan, mennään pois normaalilta alueelta ja aineet, jotka toimivat hyvin normaalissa ilmassa voivat alkaa reagoida.

  Mieleen tuleen ihan ensimmäisenä sähköjohdot, elektroniikka, releiden kärjet sekä teitenkin voiteluaineet ja pehmeät muovit.

  Tietääkö kukaan tästä enempää?

  Markku

  Joissakin veneissä voi septi haista, ei siis suoranaisesti luonnontuotteelle mutta ummehtuneelle kuitenkin.

  Ensiavuksi kannattaa septin ja WC:n kaikki putket vaihtaa. Niistä voi vanhemmiten huokua ikävää hajua. Kannattaa ostaa parasta tuohon tarkoitukseen tarkoitettua putkea. Jos itse tankki päästää läpi hajua (tuntuu tilassa jossa septi on) niin sitten sekin vaihtoon.

  Keväällä runsaasti biohajoavaa septiainetta tankkiin, ja säännöllistä septiaineen käyttöä läpi kesän.

  Jos septistä ei ole kyse, pitää vaan yrittää kaikkien pintojen pesua, kuten edellisetkin ovat ehdottaneet. ”Mildew Stain Remover” liottaa homeet muovipinnoilta tehokkaasti. Samoin keuhkoista, joten tuuletus oltava hyvä kun pintoja suihkuttaa. Klooripohjaisia aineita ei saa päästää tekstiileille koska ne valkaisevat ne välittömästi.

  Tietysti myös kaikki tekstiilit pesuun, pesuaineita säästämättä. Patjat vaihtoon jos ovat homeessa.

  Kosteus johtaa ummehtuneeseen hajuun. Onko piilossa paikkoja mistä vettä valuu sisään? Mihin kondenssivesi kertyy? Umpilaminaattiveneen kondenssiongelma vähenee jos suoraan laminaatin päälle liimataan ohut eristävä vaahtomuovi.

  Punkat ovat usein ongelma, koska nukkujasta erittyvä kosteus imeytyy patjaan eikä pääse alakautta pois, ainakaan jos punkka on umpinaista muovia. Patja homehtuu alapinnaltaan. Muovisen punkanpohjan ja patjan väliin voi sijoittaa ilmanvaihtoa parantavan ritilän.

  Koneen hajut ovatkin sitten vaikeampi ongelma. Etikkakulhon sanotaan imevän hajuja, mutta vaikutus taitaa olla lyhytaikainen.

  Rauli

  Espoossa toimii Villen Otsonointi.
  Villenotsonointi.com joka on erikoistunut veneisiin. Toimii.

  34ft

  Meillä tuli veneeseen ummehtunut haju ja kauan aikaa ihmeteltiin, mistä se tulee. Siivottiin ja pestiin kaikki paikat ja otsonaattorikäsittelyn jälkeenkin tuli tuoksu kohta takaisin eli lähde oli jäljellä. Syyksi löytyi lopulta pentterin viemäriletku johon oli kertynyt ”tavaraa” joka alkoi haista. Lähti kerran liikkeelle perunankeittovesien kaadon yhteydessä ja hajut meni sn tien.

  Kari K

  Morjesta,

  Viime keväänä tuli otsonointilaite ostettua kun alkoi veneen tunkkainen haju tympimään (albatross 32) asetin laitteen veneeseen yhdeksi vuorokaudeksi ja tuuletin sen jälkeen.
  Nyt ei ole tunkkainen haju enään tullut takaisin. Ostin laitteen kuitenkin omaksi, mikäli tunkkaisuus tulee ensi keväänä takaisin.

  Otsonointilaitteen ostin valvoja.net verkkokaupasta kun myyjä sen niin hyväksi kehui.

  Mediterraneus

  Mikäli on kyse puuveneestä, pilssi puhtaaksi ja pesu puuvenetärpätillä. Pilssi kannattaa myös maalata joskus. Lyijymönjä + maali.
  Ensiarvoisen tärkeää on, kuten edellä todettiin, kunnon saniteetiputket. Maksavat ehkä 10x enemmän kuin ”normaalit” mutta kannattaa ”investoida”. Metrejä ei nyt varmaan tule
  montaa, ainakaan pienemmissä veneissä. Kosteus hajuihin tulikin jo hyviä vinkkejä muilta.

  Muista myös, että jos pilssissä on vettä, jossain on vika, joka tulee etsiä ja korjata.

  pasihietanen

  Suihkuttelin syksyllä sumutuspullolla raakaa etikkaa ihan surutta joka paikkaan ja pyyhin orastavat homelaikut rätillä pois. Halpaa ja nopeaa. Jätin sinne tänne avonaisia etikka-astioita 4 kpl ja koko talvena tai keväänä ei ole ainuttakaan homelaikkua eikä pahaa hajua. Lieväå etikkahajua on, mutta poistuu parissa tunnissa, kunhan vien astiat pois. Siihen päälle kevyt normaali pesu ennen kauden alkua ja jos se toimii, niin sitten on jotain pielessä, sillä hyvää ja halpaa ei ole.

  merikotka

  Ei heti tullut mieleen tiskialtaan viemäri… jos tänä kesänä vielä käryää jokin, niin yritän tuota perunavesikikkaa 🙂

  JariP

  Saattaa olla että viemäriletkuun oli uiskennellut pikkukala joka kuollut sinne ja alkoi haisemaan. Eräs tuttu kertoi tällaistakin tapahtuvat. Nyt on letkut uusittu joten sisäpuolellakin on vähän enemmän liukkautta.

  T 34ft

  Tapani Mylly

  Vesijärjestelmän letkujen pitäminen kunnossa, eli käytännössä tyhjentäminen kunnolla syksyllä ja ajoittainen vaihto on muutenkin aika olennaisia juttuja venehygieniassa.

  Mutta eipäs ollut tullut edes mieleen, että joku pikkukala saattais tosiaan uida letkuun ja jäädä sinne kiinni. Onneksi tulee keitettyä perunoita säännöllisesti kesän aikana 🙂

  Yksi homekouluja remppaava tyyppi muuten vakuutti, että otsonointi ei ole koskaan kovin pitkäaikainen ratkaisu. Kehotti viemään vadillisen omenankuoria veneeseen pariksi päiväksi, on kuulemma paljon parempi keino. Enpä ole tosin kokeillut.

You must be logged in to reply to this topic.

X