Pääset lukemaan sivustoa tämän mainoksen jälkeen.

Tilaa

Keskustelu

 
Veneilyaiheista keskustelua. Liity mukaan!

Käytetyn purjeveneen osto euroopasta

Viewing 14 posts - 1 through 14 (of 14 total)

Home / Forums / Masto / Käytetyn purjeveneen osto euroopasta

 • Hyvällätuulella

  Terve kaikille
  Onko kokemuksia käytetyn purjeveneen ostosta euroopasta. Tarkoitusena on hankkia 25-26 jalkainen vene saksasta, puolasta tai muualta euroopasta. Kuinka homma toimii. Kokemuksia.
  Kiitos asiallisista neuvoista 🙂

  Antti Tuomola

  Tervehdys!

  Omakohtaista kokemusta ei valitettavasti löydy – kaipaisin itsekin vinkkejä tähän. Yhden ostotekniikan kuitenkin tiedän: olin viime syksynä Suomenlinnan vierasvenesataman laiturilla, kun laituriin kiinnittyi yli 40-jalkainen ferrobetoninen purjevene. Kippari kertoi ottaneensa pari kuukautta lomaa ja lähteneensä säästöineen saksalaiseen nettikahvilaan istumaan. Sieltä käsin hän katseli veneiden myynti-ilmoituksia ja kävi milloin missäkin katsomassa myytäviä veneitä. Tällä tavoin hän oli löytänyt pöyristyttävän kauniin one-offinsa hintaan 20 000€.

  Tästä vastauksesta ei välttämättä ole sinulle käytännön apua, mutta ehkä se innostaa jatkamaan hyvän diilin metsästystä!

  Xgggcgh

  Netistä löytyy portaaleja, joista veneitä voi hakea, esin:

  http://www.scanboat.com
  http://www.yachtworld.com
  http://www.boatshop24.com

  Eikun surffaamaan. Monet myytävistä veneistä ovat välittäjien kauppaamia. sähköpostilla kysely kun sopiva löytyy. Jos on kyse kalliimmasta paatista, vene kannattaa tarkistuttaa venetarkastajalla ja paperihommiin saa suomesta apua esim. Blueoceanilta tai Vincesiltä. Toki laskuttavat muutaman tonnin palvelustaan.

  matelot

  Eipä tuo niin kummallista ole. Kävin pari kesää sitten Belgiasta veneen hakemassa, suurin ongelma siinä on, että käynti paikan päällä maksaa aikaa, rahaa ja vaivaa. Vinces esimerkiksi on erinomaisen hyvä apu asiassa, suosittelen vilpittömästi, eikä kielitaidosta koskaan haittaa ole. Lycka till vaan, kyllä se onnsituu ja usimmiten kannattakin jo valikoiman runsauden ja hintatason takia.

  kippari

  Selasin ruotsalaisia nettisivuja, ja kun löysin mieleiseni, niin lähetin mailia…
  Firma halusi 20% käsimaksua, ja lupasin veneen purjehduskuntoisena kun tulen paikan päälle Norköpinkiin. Maksoin käsirahan. Kasasin miehistön ja mentiin Norköpinkiin, ja ajettiin venho suomeen, suoraan Utö… ja siitä saariston sisään.

  Fimasto osto onturvalista kun sen saa vedettyä oikeuteen jos jokin mättää.
  Yksityisten kanssa on aina vaikeampaa..

  Hieno reissu.

  OutnAboat

  Ylla oleva artikkeli keskustelee millaista on veneen osaamistus = ”fractional ownership”. Olemme kaksi Kanadalaista (toinen Kanadan Suomalainen), jotka omistavat Lagoon 440 purjehdus-katamaraanin Karibbealla. Sunnittelemme viiden vuoden maailman ympari purjehdusmatkaa … mutta purjehduskatamaraanissamme on nelja hyttia vessoineen ja suihkuineen seka kaksi pienta hyttia veneen etuosassa. Tilaa on runsaasti! Tarjoamme mielellamme mahdollisuutta muille maailmanpurjehduksesta kiinnostuneille osallistua osaomistuksen kautta matkustamaan maailman ympari minimaalisella kustannuksella. Miksi? Koska matkustaminen kimpassa on turvallisempaa, kaytannollisempaa ja mukavampaa. Ole hyva ja tarkista ohessa mainuttu linkki, jos olet kiinnostunut viiden vuoden purjehduksesta vain $25 per hytti sijoituksella ja ”going dutch”, tama ainutlaatuinen mahdollisuus ei toistu! Ei piilokustannuksia eika huolta veneen huollosta ja voit osallistua matkan suunnitteluun. Tarkista yksityiskohdat linkista http://www.outnaboat.com ….. Welcome Aboard! Contact Captain Connor …. PS. Normaalisti Lagoon 440 viikon risteily maksaa noin $6000 EU ylospain Karibbealla!

  Hyvällätuulella

  Terve kaikille, ja kiitos kannustuksesta. Vene on nyt hankittu ja on kotona 🙂
  Ostin veneen Puolasta. Kävin itse paikan päällä katsomassa useampaa vaihtoehtoa. Tämän jälkeen tein kaupat sähköpostin ja postin välityksellä. Hiukan kyllä jännitti että tuleeko vene kaupanteon jälkeen ikinä perille, mutta kaikki onnistui suteellisen hyvin.
  Hyvää kevään jatkoa kaikille. B)

  maakrapu (vielä)

  Katsoin tuoreita venelehtiä ja puolalaisia veneitä kehuttiin niissä kovasti ja mieleeni tuli ajatus hakea vene sieltä, kun hinnatkin taitavat olla Itämeren edullisimpia?

  Miten siis toimit? Onko antaa linkkejä ja kerro vielä ostotapahtumasta ja maksamisesta sekä veneen mahdollisesta varustelusta paikanpäällä.

  Hyvällätuulella

  Veneitä löytää netistä boatshop24.com kun rajaa maaksi puola. On puolalaisiakin linkkejä ,löydät parhaiten kun laitat googleen hakusanaksi ”sailingboat poland”.
  Sieltä löytyy myynti ilmoituksia ja veistämöitä. Kaikki eivät myy tehtaalta suoraan vaan heillä on omat myyntiverkostot. Yksityiset eivät välttämättä vastaa sähköposteihin, vaan tarvitset paikallisen tulkin/oppaan jonka avulla toimit.Itse ostin boatshop24 olleen ilmoituksen mukaan yksityiseltä. Hän toimitti veneen minulle kotiin. Vene piti maksaa etukäteen hänen tililleen. Kävin paikan päällä keväällä katsomassa veneen ennen kaupan tekoa. Tarkkana pitää tietysti olla, huijareita on joka maassa.

  Matti Lappalainen

  En ole itse ostanut, mutta tuttavani osti Floridasta charter yhtiön ranskalaisen 42 ft poistoveneen ja väitti säästäneensä 50.000 USD Euroopan hintoihin nähden. Edullinen hinta johtui halvasta dollarista euron suhteen. Olen nähnyt veneen sisältäkin ja se on erittäin siisti. Tuttavani on purjehtinut veneellä nyt 3 v, eikä pois vaihtais. http://www.snoopy.fi

  tuontia harkinnut

  Ammattimaisesti tehtynä purjeveneen siirto Espanjasta Välimeren puolelta Suomeen maksanee 5000 euroa tai enemmän plus varustelu, vakuutukset, satamamaksut, miehistön matkakulut ym. Tämä hintatuntuma rajoittuu yhteen budjettiluontoiseen tarjouspyyntöön länsieurooppalaiselle ammattitason firmalle keväällä 2011. Halvempiakin porukoita luultavasti löytyy.

  Auringon säteilyn voimakkuus, kosteusolosuhteet sekä talvisäilytyskäytännöt poikkeavat tuolla suomalaisista.

  Olen nyt rajannut oman hankintani kohdealueen Pohjois-Eurooppaan.

  Kiireinen

  Ostimme aiemmin yhden alle 10k€ veneen Ruotsista. Kauppa onnistui hyvin.

  Nyt kuitenkin olimme hankkimassa suurempaa ja kertaluokkaa kalliimpaa venettä. Niiden hinnat (32-37ft) ovat kuitenkin aika tavalla samalla tasolla Suomessa ja Ruotsissa. Selailin hintatasoa myös Eng, Saksa, Hollanti , Ranska -akselilla, ja niissä pyynnit 10% kalliimpia – 40% halvempia. Tosin muistettava, että siellä voi (erään eng venehinnoitteluoppaan mukaan) hinnasta tinkiä reilusti, jopa 40%?

  Kuitenkin, päälle matkat, oma aika, riskit, siirto, siirron vaikeus, hitaus, kaikki kulut yms: ei omalla kohdalla ainakaan kannattanut. Ruotsissa pyynnit lähes samalla tasolla kuin Suomessa katsomissani venetyypeissä, joten lopulta päädyimme ostamaan käytetyn Suomesta.

  Kanavaveneilijä

  Tuliko varmistettua liikevaihtoveron maksaminen? Kumpi maksoi? Asia on mainittu mm monissa netti-ilmoituksissa maksettu / maksamatta.

  Jpn

  Niin, tuo on ollut jo 90 luvulta arvonlisävero. Jos ostat yksityiseltä Eu aluella, on alv yleensä maksettu. Tämä selviää yksinkertaisesti todistusta pyytämällä. Ostimme kuukausi takaperin 34 jalkaisen pursiveneen Hollannista. Vene oli vesillä ja vieressä telakka jossa nostatimme ylös pohjan tarkistusta varten. Kaupat tehtiin brokerin kautta jolla asianmukaiset kauppakirjat ja hän hoiti tinkimisen puhelimitse omistajan kanssa pyynnöstä. Vastaava vene Suomessa/Ruotsissa 57-60 keur. pyynti oli 37 keur Hollannissa josta tinkimistä reilu 10%. vene brokerin laiturissa silmien alla talven pientä korvausta vastaan. Vene odottaa nyt toukokuuta ja suomeen purjehdusta. Pohjanmeren paperisia merikarttoja lainalle etsiessä…

  Suomen määräysten mukainen varustelu maksaa tässä tapauksessa jonkun tonnin. Lähinnä turvallisuuteen ja septitankkiin.

You must be logged in to reply to this topic.

X