Pääset lukemaan sivustoa tämän mainoksen jälkeen.

Tilaa

Keskustelu

 
Veneilyaiheista keskustelua. Liity mukaan!

Öljynvaihdon

Viewing 8 posts - 1 through 8 (of 8 total)

Home / Forums / Hytti / Öljynvaihdon

 • Olli

  Miten saadaan kotikonstein vaihdettua öljyt sisäperämoottoriin, siis tyhjennettyä vanhat öljyt pois?

  aragorn

  Hommaa mieluimmin sähkötoiminen, hyvälaatuinen pumppu, jolla imet mittatikun reijän kautta vanhhan öljyn pois. Autotarvikeliikkeet myyvät sellaisia.
  Moottoriöljyn tulee olla lämmin, muuten et sitä saa ulos.

  VODIA

  Volvon dieselistä (vanha KAD44) öljy tulee ainakin kätevästi öljytikun putkeen liitetyn letkun ja porakonepumpun (9,90€) kanssa. Pyöritin Hitachin akkuporakoneen kanssa ja toimi hyvin. Öljyn pitää olla lämmin, kuten edellä jo sanottiin.

  Drunkensailor

  Alipainepumppu on kätevä. Imuputki mittatikun reiästä sisään ja paumpataan alipaine säiliöön ja sen jälkeen voikin tehdä muita hommia. Välillä lisää pumppausta ja homma jatkuu, ilman akun loppumista akkukoneesta, ilman ääntä ja ilman vieressä vahtimista.
  Lämmin öljy myös tässä.
  Harmina hiukan korkeampi hankintahinta verrattuna porakonepumppuun. Toisaalta jos ei porakonetta tai vastaavaa ole… :p

  tagatubos

  Tutkin kanssa tuota minun uutta hankintaa ja huomasin edessä olevan tuollaisen tyhjennyspumpun hankinta.
  Eipä ole liiemmälti tilaa öljyastian liikuttelulle.
  Vanha omistaja oli tehnyt moottoriöljyn vaihdot propun kautta ja pohja sen näköinen!
  Hetki meni puhdistaessa..

  Tapani Mylly

  Tollasenhan saa myös biltemasta halvalla. Tosin mulla alkoi bilteman versio pihistä(vuotaa) parin vuoden käytön jälkeen. Ei tosin mitään sellaista, mitä ei jesarilla olis saanut korjattua.

  JariP

  [quote=Tapani Mylly;120875]Tollasenhan saa myös biltemasta halvalla. Tosin mulla alkoi bilteman versio pihistä(vuotaa) parin vuoden käytön jälkeen. Ei tosin mitään sellaista, mitä ei jesarilla olis saanut korjattua.

  Biltemasta taisin kanssa hankkia viime syksynä pumpun. Tosin Yanmarinin mittatikun reijästä oli hiukan hommaa saada letku oikeaan paikkaan. Olisi saanut olla aavistuksen ohkasempi imuletku mutta lopussa kiitos seisoi.

  gh34

  ”Alipainepumppu on kätevä. Imuputki mittatikun reiästä sisään ja paumpataan alipaine säiliöön ja sen jälkeen voikin tehdä muita hommia. ”

  Ääni alipainepumpulle. Ostin omani Motonetista, noin 50 eur tai hieman enemmän(?). Nyt on helppoa, kun on tuo pönttö. Se imee veneen ja auton öljyt mahtavasti. Pitää myös paikkansa, että pönttö hoitaa tehtävänsä itsenäisesti. Yksi parhaista ostoksista viime vuosina.

  Aiempi 12v sähköpumppu (20eur) temppuili, muoviosat katkeili ja letkut eivät pysyneet kiinni. Kiinni piti koko ajan pitää ja parhaimmillaan sain jäteöljyt takille. Tuskallinen kokemus.

You must be logged in to reply to this topic.

X