Pääset lukemaan sivustoa tämän mainoksen jälkeen.

Tilaa

Keskustelu

 
Veneilyaiheista keskustelua. Liity mukaan!

Putput perheelle

Viewing 9 posts - 1 through 9 (of 9 total)

Home / Forums / Hytti / Putput perheelle

 • Lukija

  moro,
  auttaisitteko asiantuntijat tällaista täysin, täysin ummikkoa miestä. Muutimme juuri Tampereen seudulle ja nyt haluaisimme hyödyntää lähistön vesistöä. Haaveemme on hankkia retkivene (alle 10.000e) viisihenkiselle perheellemme. Sellainen, jossa päivän tai viikonlopun retki onnistuisi ja tietenkin yöpyminen ruokailuineen. Emme kaipaa mitään kiitäjää, vaan sellainen suht rauhallinen meno riittää. Venesivustojen termit hämäävät kun en venetyypeistä sen kummemmin ymmärrä. Jo haun rajaaminen veneen pituuden tai tyypin (venenetti.fi) mukaan on vaikeaa, kun en ole koskaan ollut veneessä, jossa olisi oikeasti makuupaikkoja.
  Joo, tiedän, että palstaa lukemalla viisastuu, mutta silti uskallan kysyä viisaampieni kommentteja. Minkä tyyppinen (ja/tai pituinen) vene olisi viisihenkiselle perheelle sopiva? Sellainen jossa olisi siis petipaikat jokaiselle.

  Lukija

  Jos lapsilla ei ole kivaa, kenelläkään ei ole kivaa – näin ainakin meillä.
  Jokaisella on omat tapansa toimia, mutta meidän perheelle sopii vene, jossa on vähintään 2 hyttiä esimerkiksi edessä ja takana sekä melko iso katettu tila, joka toimii keittiönä, ruokahuoneena ja oleskelutilana.

  Takahytin päällä on mukava olla jonkinlainen takakansi oleskelua varten.
  Koska olet liikkeellä lasten kanssa, veneen on hyvä olla ympärikäveltävä. Se säästä monelta säikähdykseltä.

  WC ja ainakin käsienpesumahdollisuus täytyy olla, suosittelen painevesijärjestelmää kuumalla vedellä. Suihku on kivaa extraa.

  Lämppäri on mukava kosteuden poistoon ja välttämätön tuulilasille sadepäivinä.

  Moottori täytyy olla huollettu ja huollosta dokumentit. Yli 1500 tuntia ajettu on tarvinnut jo paljon huoltoja koska keskimääräiset tunnit on vain 50-100/vuosi. Vene pitää katsoa sekä maalla että vedessä ja ostaa katsastusvarustein.

  Näitä löytyy hintahaarukasasi pilvin pimein. Jos kyseessä on ensimmäinen veneesi, ota mukaan joku, joka osaa arvioida sen kunnon. Siinä säästät paljon rahaa ja eritäin paljon hermoja.

  Lukija

  Bellan mallit 660 ja 700 ovat perusretkiveneitä. Suht hyvät tilat, hidas matkavauhti j hyvä valikoima käytetyissä. Kovan kelin veneitä eivät ole mutta uskoisin että sisävesillä pärjää mainiosti.

  Syksyllä voi saada hyvällä tarjouksella. Kun menet venettä katsomaan, jotain veneistä ymmärtävä mukaan. Ehdottomasti koeajettava.

  Lukija

  Hei!
  Itselläni oli veneilyharrastusta aloittaessani Seiskari s 23. Hyvin tehty vene, joskin takahytti on aika pieni. Ei keiku niin paljon kuin Bellat. Ei välttämättä ihan mahdu budjettiin, mutta hyvästä paatista voi maksaa 5000€ enemmän.

  Barlit on myös sellainen paatti, jota itse mietin. Hiukan tilavampi, mutta kiikkerämpi.

  Lukija

  Kiitos asiallisista vastauksista, näistä sai jo mukavasti ajattelemisen aihetta. Netistä olen katsellut Bellan 800-sarjan veneitä, jossa sekä etu että takahytti. Vaikuttavat aika passeleilta, vaikka ovatkin reilusti yli ajattelemani budjetin.

  Lukija

  tuossa muutama retkivene jota itse katselin ja kävin tutkimassa kun retkivenettä hankin, hyvät tilat nukkua ja häärätä kaikennäköistä. yleensä oli jollain perusvarmalla motilla ja kulki sen 6,5-9 solmua..
  -päädyin itse Fiskari 25 pkh puoliliukuvaan veneeseen helppokäyttöisyyden ja merikelpoisuuden takia täälä merenkurkussa.. 🙂 tässä on myös keitin ja nukkumatilat tällä hetkellä 2 aikuiselle mutta ei oikeen sovellu 5hlö retkiveneeksi yhteysveneeksi voin kyllä suositella. 🙂

  Lukija

  Ihan ensiksi tulee mieleen, että kaikkien pitää pystyä nukkumaan ilman kauheaa pura/ kasaa sänky meininkiä. Tämä oli tärkein kriteeri nykyistä venettä hankkiessani.
  Liukuvallakin veneellä voi ”putputella” ja tarpeentullen ajella lujempaa, jos pitää päästä äkkiä maihin. Toisaalta purjeveneellä pääsee putputtelemalla moottorilla. Näitä kannattaa miettiä vielä, ennenkuin päätyy ostamaan venettä.

  Tekniikan (Moottori, perä, jne) huolloista on hyvä olla historia tiedossa, ettei tule yllätyksiä vastaan.

  Perheveneessä on hyvä olla toimiva vesi-wc (Ei porta-pottaa), keittiö, jääkaappi, lämmitin, makeavesijärjestelmä ja vielä invertteri sadepäivien vuoksi, että saa esimerkiksi läppärin laturiin ja pelit pyörimään. Telkkarille ei ole ollut tarvetta, kun aina sitä jotain keksii…Edellämainitut varusteet löytyvät myös hintaluokkasi veneistä.
  Ruokailuvälineet ja ruokatarvikkeet pitää saada laittaa pois jaloista kuljeksimasta.

  Pituudeksi suosittelen 8m-> jottei yhdessäolo veneessä ole yhtä törmäilyä.

  Olen ollut jokatapauksessa yhtä tyytyväinen matkustaessani fiskarilla, pikkudc:llä, purjeveneellä, isolla dc:llä ja avoveneellä.

  Lukija

  Tuohon hintaan saa jo kohtuu hyväkuntoisia ja ominaisuuksiltaan hyviä lasikuiturunkoisia veneitä. Puuveneet ja lasikuidutetut puuveneet jättäisin pois, koska ne on ensikertalaiselle työläämpiä ja vaativampia.

  Katselisin hitaita ns. uppoumarunkoisia veneitä, kun nopeus ei ole tärkeää. Hitaalla veneellä saa enemmän irti maisemista ja aloittelija saa paremmin tuntumaa veneilyyn. Tällaisella uppoumarunkoisellakin ehtii ajaa päivässä pitkän reitin, kun ajonopeudet vaihtelee näillä veneillä välillä 12-15km/h riippuen runkopituudesta. Uppoumarunkoisella pärjää siis etenkin sisävesillä hienosti. Kannattaa katsella tilavia veneitä joissa on sekä keula että perähytti. Perähytti on usein riittävän tilava lapsille, vaikka täysikasvuisille tilat voi olla rajalliset.

  Kannattaa katsoa kuivalla maalla että veneen runko on hyvässä maalissa (ei kupli tms.) ja pinnassa ei näy paikkauksen jälkiä tai muuta epämääräistä. Tekniikan osalta (lähinnä moottori) kannattaa selvittää huoltohistoria, käyttötunnit ja ikä. Jos saat jonkun veneitä tuntevan henkilön matkaasi, niin riskit pienenee. Kannattaa kysellä esim. tampereen seudun veneseuroista sopivaa henkilöä.

  Sopivia veneitä voisi olla esim. Barlit 30 (hyvä perusvene, taloudellinen ja pärjää kovemmassakin kelissä), Fiskari 25 (hyvä perusvene, mutta kannattaa testata onko tilat riittävät perheellenne), Kalossi, Muovi Simola Ms 900

  Lukija

  heh, tuo hymiö tuli edelliseen viestiin vahingossa

You must be logged in to reply to this topic.

X