Pääset lukemaan sivustoa tämän mainoksen jälkeen.

Tilaa

Keskustelu

 
Veneilyaiheista keskustelua. Liity mukaan!

Löytyisikö Bella 512 Europa omistajia kertomaan kokemuksiaan?

Viewing 3 posts - 1 through 3 (of 3 total)

Home / Forums / Hytti / Löytyisikö Bella 512 Europa omistajia kertomaan kokemuksiaan?

 • järvikamu

  Ostin viime syksynä veneliikkeen loppuunmyynnistä (moni)ylivuotisen käyttämättömän Bella 512 Europa avoveneen ja asensin siihen uuden Suzuki 60HP. Ajella en kerinnyt vaan nyt toukokuussa vasta vesillelasku. Käyttö lähinnä isoilla järvillä huviveneilyä ja vetouistelua.

  Löytyiskö muita, joilla on sama vene kertomaan mitä veneeltä on lupa odottaa hyvässä ja pahassa? Moottoriakin saa kommentoida, mutta oikeastaan olen enemmän kiinnostunut veneen ominaisuuksista.

  Meitä on 2 aikuista ja 2 lasta ja uskon että kaikki tullaan enemmän tai vähemmän istumaan siinä peräpenkillä. Miten vene kulkee tuolla tavalla lastattuna? Mikä on veneen soveltuvuus veto-uisteluun, lähinnä taas ajattelin tuota, että 2 kalastajaa istuu peräpenkissä? Tarviiko keulaan laittaa vastapainoja?

  Minun veneessäni ei ollut ostettaessa mitään kuomuja eikä edes pulpettien väliverhoa. Oletteko ostaneet kuomua tai väliverhoa ja kannattaako niitä laittaa? Meinaan roiskiiko vene paljonkin?

  Mites itsestääntyhjentyvyys laiturissa ollessa? Toimiiko hyvin? Tarviiko asentaa sähköinen pumppu?

  Jos on mitä tahansa vinkkejä vaikka säilytystilojen käytöstä, niin kaikki käy.
  Oon aika vihreä veneilijäksi, joten jos kysymyksissä on jotain hassua, niin se johtuu siitä.

  Joskus täältä kyselly

  Kokeile vaikka suomi24 moottoriveneily ”varauksella vastauksiin” tai vetouistelu.com. Näistä saa paremmin irti.

  Juige

  Mulla on ollut jo 12 kesää kyseinen vene 50hv Hondalla varustettuna. Sekä pitkillä retkillä pari viikkoa teltan kanssa Suomenlahdella & Turun saaristossa, että lyhyemmillä päiväretkillä 1-5 henkilöllä lastattuna, sekä monenlaisessa kalastuskäytössä. Täytyy sanoa että olen ollut erittäin tyytyväinen kyseiseen veneeseen!

  Ajo-ominaisuuksista: pystyy kulkemaan kovemmassakin kelissä. Pahimmillaan olen ajanut 10 m/s tuulessa avomerellä (n. 2m allokko) jolloin tietenkin ainoa mahdollinen suunta oli täysin vasten suurimpia aaltoja juuri sopivalla nopeudella, ja muihin suuntiin piti katsoa vähän rauhallisempi kohta aallokossa. Siinä kelissä tosin rajoituksena on jo kuskin&matkustajien rohkeus sekä tietenkin kuskin osaaminen ja kokemus. Mutta ihan hyvin kulkee, ei ongelmia.

  Kovin pehmeästi tietenkään tuollainen pienehkö avovene ei aaltoja ota, vähän isompiin veneenaaltoihinkin pitää pudottaa plaanista sopivaan nopeuteen (n.10 solmuun).

  Tuo 50hv kone riittää nostamaan plaaniin jos on max 4 aikuista (3 perässä ja 1 keulassa), tai vaihtoehtoisesti 3 aikuista 2 lasta. Mutta 5 aikuisella ei enää nouse plaaniin. Eli isolla kuormalla 60-70hv kone on ehdottomasti välttämätön. Isolla kuormalla (4 aikuista) vene muuttuu plaanissa myös vähän huteraksi ja kiikkeräksi ajaa jolloin oltava vähän tarkkana. Ollaan paljon ajeltu myös kuormalla 3 aikuista + 2 pientä lasta jolloin kaikki ollaan oltu perätuhdolla kuomun alla ja ihan ok kulkee niinkin.

  Runko on kyllä hyvin tukeva eikä keiku pahasti paikalla ollessa, verrattuna vaikka samankokoisiin Yamarineihin jotka on paljon kiikkerämpiä. Saa olla jopa 2 aikuista samalla laidalla tai keulassa (jos ei ole aallokkoa).

  Tuulilasi suojaa hyvin viimalta ja roiskeilta, lasien välissä oleva pressu on todella kätevä, estää viiman ja roiskeet kokonaan. Itselläni on ollut myös takatilan kuomu joka on ollut erittäin tarpeellinen ja hyvä ostos.

  Tiloista sanoisin että ehdottomasti markkinoiden ylivoimaisimmat säilytystilat! Keulan pitkät ja isot lukittavat tilat antaa mahdollisuuden kaikille pitkille tavaroille, ja perän todella suureen lukittavaan tilaan mahtuu vaikka mitä, tosin ihan perään asti ei meinaa yltää. Ollaan oltu 2 aikuista pitkilläkin retkillä (2-3 viikon tavarat, teltat ym) ja kaikki kamat on mahtuneet hyvin mukaan sisä-säilytystiloihin! Ainoa miinus on jos ei ole kuomua, niin vasemman pulpetin kyljessä olevaan säilytystilaan menee sadevesi sisään oven välistä. Mutta kuomu korjaa senkin ongelman.

  Siis täydet pisteet tukevuudesta, sisätilaratkaisuista sekä säilytystiloista. Ajo-ominaisuuksissa on hieman tingitty syvemmästä v-pohjasta tukevuuden puolelle. Kaikenkaikkiaan sanoisin että tuon kokoluokan veneistä ehdottomasti ihan huippu!

You must be logged in to reply to this topic.

X