Pääset lukemaan sivustoa tämän mainoksen jälkeen.

Tilaa

Keskustelu

 
Veneilyaiheista keskustelua. Liity mukaan!

Nopeuden vaikutus veden sekoittumiseen

Viewing 3 posts - 1 through 3 (of 3 total)

Home / Forums / Hytti / Nopeuden vaikutus veden sekoittumiseen

 • Kari

  Löytyykö asiantuntemusta siihen, että jos perämoottoriveneellä ajetaan matalassa esim 2m vedessä niin sekoittuuko pohjan sedimentti veteen pahemmin, jos ajetaan hiljaa 5kn vauhtia eli ei plaanissa vai normiajonopeutta jolloin vene on plaanissa?

  Jos on pieni vene, joka nousee korkealle plaanissa, sen voisi olettaa sotkevan vähemmän plaanissa, kuin hiljaisessa vauhdissa, kun potkuri huomattavasti lähempänä pohjaa.

  Jos taas vene on suuri, eli syväys suuri, se tuskin nousee kovin korkealle plaanissa, jolloin kovemman vauhdin aiheuttama veden suurempi nopeus liikuttais myös sedimenttiä enemmän. Potkurivirta ja veneen syrjäyttämä vesimassa tekee lähellä pohjaa paljon liikettä.

  Näin asiaa tutkimatta vaan kirjoittelen, kun halusin vähän asiaa miettiä ja ajatukset pyytämättä kertoa :oP

  ajja

  Luulisin, että hitaammin ajaminen vastaa enemmän veden normaalia liikettä eli aallokkoa. Sedimentti on todennäköisesti laskeutunut ja suostunut sen perusteella. Plaanissa ajaminen aiheuttaa pystyn aallon pohjaa kohden, joka on voimakas ja erilainen kuin hitaan aallon aiheuttama. Normaalistihan aalto pyörittää vain pintavettä.
  Eli kovaa ajaminen vaikuttaa enemmän. Ehkä

You must be logged in to reply to this topic.

X