Pääset lukemaan sivustoa tämän mainoksen jälkeen.

Tilaa

Keskustelu

 
Veneilyaiheista keskustelua. Liity mukaan!

Azimut magellano 50 Vs Azimut 55/60

Viewing 3 posts - 1 through 3 (of 3 total)

Home / Forums / Hytti / Azimut magellano 50 Vs Azimut 55/60

 • Tontsa75

  Mitä eroa näillä loppuenlopuksi on? 😐 ainaki mitä oon ymmärtänny niin magellano on puoliliukuvalla rungolla. Ja sillä pääsee jopa 3 kertaa pidemmälle ku Muilla samankokoisilla. Johtuen vissiin siittä et siinnä on pienemmät koneet ku esim 55 ja 60 jalkaisissa. Eli azimut magellano oni todellinen long range vene ku nämä Liukuva malliset ovat lähinnä rannikko käyttöön johtuen noin 250-300 meripeninkulman toiminta säteistään ja vaativat jo kipparin pätevyyen reippaasti 2000hp ylittävien koneiden takia toi oli mun käsitys asiasta joten pleace ei herneitä kiitos 😀

  Ajja

  Veneen teholla ei ole merkitystä pätevyyden suhteen, normaalisti 15 vuoden ikä riittää, jos taidot ovat riittävät ja veneen teho vaatii rekisteröimistä.

  Pituudella on sen sijaan merkitystä. korkeintaan 24 m pitkälle paatille ei vaadita pätevyysiä, mutta yli menevälle vaaditaan kansainvälinen huviveneen kuljettajan pätevyyskirja. Ei sekään ole paha rasti.

  Myös liukuvan veneen kulutus riippuu nopeudesta. Runkonopeudella kulutus on pienempi ja toimintasäde myös. Kuka sitten viitsii ajella yhdellä moottorilla tyhjäkäyntiä, on kokonaan toinen asia.

  Tontsa75

  joku pikkulintu laulo tosin et raja olisi se 680hp mietin vaan et miten joku tommoinen keskisuuri alus kute azimut 55 tai 60 liikkuu niillä tehoilla toisaalta jos kruisailu nopeuvella kulutus olisi noin 3.5 l merinpeninkulmaa kohden ja tankki vaikka 6000l niin toimintasäde olisi noin 1700mpk eipä tarttis olla huolissaan et esim Kesäloman veneilyreissut jäis siihe yhteen kertaan

You must be logged in to reply to this topic.

X