Pääset lukemaan sivustoa tämän mainoksen jälkeen.

Tilaa

Keskustelu

 
Veneilyaiheista keskustelua. Liity mukaan!

Vene: 1-2 2013 = Pettymys

Viewing 15 posts - 1 through 15 (of 18 total)

Home / Forums / Hytti / Vene: 1-2 2013 = Pettymys

 • Matti & Maija

  Ostin pitkästä aikaa suomalainen Vene-Lehti lähinnä moottoriveneiden (Princess,windy,grandz) vertailun vuoksi ja lau-iltapäivä kahvin seuraksi.
  Lopputulos oli että jos olis mahdollista niin veisin takaisin R-kioskille,
  niin voishan sen ässä-arvan käydä hakemassa ja koita tehdä vaihtokauppoja 🙂

  Lyhyesti: tässä testissä ilmenee selkeesti (mielestäni) jonkinlainen asenneongelma eikä teksti (argumentit/väiteet) ovat sellasista mitä minä ainakaan haluan lukea jos ostan lehden… :S Yksi konkreettinen asia/kommentti joka on yksi noin kymmenestä asiasta jotka olisivat mielestäni pitännyt ”aukaista” vähän enemmän kun/jos niistä kerran kirjoitellaan:

  Jos tulee ajettua ”vauhdikkaasti” niin ymmärtääköhän testaajat miten iso ero on veden(pinnan) kovuudella jos ajaa esim. 25 solmua tai 32 solmua? 😉

  Uskon että lopputulokset olivat hyviä mutta perään voi aina kirjoittaa mut, mut…… 🙂

  aragorn

  Heippa Matti ja Maija kun kolme erilaista kalikkaa testataan, niin jonkun on aina oltava huonoin. Ei minunkaan veneeni ollut paras.
  Asiaan, en yleensä lue motaritestejä, sanoisin EVVK, (eivoisvähempääkiinnostaa), mutta M&M sai minut lukemaan kyseisen testin.
  Yllätyin posEtiivisesti testistä,ensinnäkin he olivat käyttäneet naista arvioimaan veneen käytännölisyyttä, noinniinkuin asumisen kannalta. Toiseksi suurin yllätykseni oli, ettei kalikoissa ollut mitään ”suhteellisen” hyvää, huonoa tai muuta ”suhteellista”. Onko ”suhteellisuuden” taju hävinnyt testaajien mielestä vai eikö näissä ollut todellakaan mitään ”suhteellista”, ainakaan niinkuin on purkkareissa.

  Matti & Maija

  Aragon, Kts kommentista!

  En omista Grandezza, Windy tai Princess venettä enkä tiedä tulenko koskaan sellaista omistaa! Mutta lyhyesti varsinkin testin kritiikistä:se että testataan tämän luokan veneitä ja kommentit ovat sitä luokkaa että minä ainakin kehtaisin ehkä käyttää niitä Castellon tai ehkä Drago (ei Draco) veneiden testeissä niin se siitä…. 🙂

  Luultavasti siellä on jo tosiaan ollut joku nainen joka on ”sisustus suunnittelija” mukana jostain Jokakoti ohjelmasta kertomassa miten huonosti sohvat y.m sijoiteltu jne…
  sehän onkin se lähtkökohta kun puhutaan veneistä….. 😀

  Ei muuta kun kesäkeliä odottelemaan!

  Svenkku

  Minäkin ostin pitkästä aikaa irtonumeron, kun kiinnosti puolta paksumpi lehti. No, mainoksiahan siitä oli 3/4 täynnä, eikä edes mitenkään hyödyllisiä kun kaikki sama info ja paljon enemmän löytyy nykypäivänä internetistä.

  Toimituksellisesta sisällöstä sen sijaan heräsi kysymys, että kelle näitä lehtiä oikein tehdään? Suomessa 39-40 jalkaisen moottoriveneen ostajat voinee tänä päivänä laskea yhden käden sormin. Purjeveneiden vertailuissa sentään oli jotain järkeä, vaikka olisi niihinkin ehkä toivonut jotain vaihtelua. Kai se on niin, että vertaillaan niitä, mitä satutaan saamaan käsiin ja välillä pitää mennä Saksaan asti vertailemaan. Oudoksi on bisnes mennyt.

  Vene-lehden kannattaisi nyt kuitenkin miettiä, miten palvellaan sitä ”peruslukijaa” parhaiten. Ei varmasti vertailemalla +-500 k€ veneitä keskenään. Jos Suomessa tekee lehteä näitä silmällä pitäen, niin ei kovin pitkään kannata ihmetellä miksi media ei myy. Suurin osa suomalaisista veneilijöistä kuitenkin veneilee kalustolla, jossa käytännössä uusitaan vanhaa ja kulunutta; silloin tällöin ostetaan uusia veneitä mutta silloinkin ainakin tällä hetkellä maltilla. On ihan kivaa, että testaajilla on hauskaa, mutta keskittykää nyt kuitenkin siihen lukijaan. Ja kun nyt vauhtiin päästiin, niin kuinka monta veneilijää kiinnostaa pystyssä melottava surffilauta? Ei kovin monta, uskallan väittää.

  Saumaa olis, mutta kun toteutus ei riitä tai kukaan ei jaksa. Testaajat/toimittajatkin on tehneet ainakin purjeveneiden osalta samaa hommaa kohta 50 vuotta. Ja onko se nyt ihan aikuisten oikeasti kriteeri tykkääkö ”vieraileva testaajamme” Tom Finell veneestä vai ei. Iso organisaatio taustalla, mahiksia tehdä vaikka mitä, miettikää nyt oikeesti vähän.

  Venenetti on hyvä portaali, joka tosin alkaa vähitellen olla updaten tarpeessa (mm. Fonectalta löytyy jo veneilykartat vierassatamineen – eiköhän olisi aika yhdistää osaaminen?) mutta kun ei se enää nykypäivänä riitä. Missä on aidosti interaktiivinen, lukijoita oikeasti kiinnostava sisältö, sähköinen lehti, monipuolinen ja aidosti veneilijöitä yhdistävä palvelu….

  ajja

  Onhan se noinkin mutta sama pätee lähes kaikkeen mediaan. Kuinka moni oikeasti toteuttaa lehdissä olevia andaluusialaisen ankanpääterriinin reseptejä tai sisustaa kotinsa samalla tavalla kuin pippi-gudrun hila-vitkutin?
  Tekniikan puolella voi yhtä hyvin miettiä, mikä relevanssi on kertoa maailman suurimman matkustajakoneen materiaaleita ja tekniikasta, kun kukaan lukijoista tuskin rakentaa omaa lentokonetta.

  tiko

  Vuoden ensimmäinen Vene-lehti on ollut odotettu teos, josta kevään odotus alkaa. Itselle noita testejä tärkeämpi on aina ollut kattava yhteenveto myytävistä veneistä, mutta nyt tuo osuus oli ennätys ohut. Moni tunnettukin venemerkki ja malli (Silver, Grandezza, Bellata 2 venettä, jenkit) puuttuu kokonaan. Tee tuossa sitten vertailua mahdollisten tarjokkaiden välillä ja suunnittele Venemessu-käyntiä, itsellä tällä hetkellä haussa 6-7 metrinen DC vene, mieluiten sisäperäkoneella, lehedessä noita oli 2 kpl, mutta enennän niitä löytyy. No Netistä löytyy kun etsii.

  Täytyy miettiä syitä, miksi olen edelleen tilaaja ja vieläpä kestotilaaja (vuodesta 1989)

  Vierailija

  Alusta alkaen tilaajana olleena moottoriveneilijänä lopetin tilauksen.
  Ei ollut meikäläiselle, enään moneen vuoteen oikein mitään juutuja.

  40kn

  Eikö se kuitenkin ole kiva välillä lukea myös ”ulottumattomissa” olevista paateista -ottaa sen vaikka yleissivistävänä tietona… Saahan Tekniikan Maailmastakin lukea välillä ”lomamatkojen lentovertailusta” tai Action Cam -kameroiden paremmuudesta, kuten Ajja hieman valotti.

  Toimittajien on kuitenkin oltava varpaillaan siinä, että tuotteet/palvelut testataan niin objektiivisesti kuin mahdollista. Ja kokonaisuuden eli tässä tapauksessa testattavien veneiden pitäisi olla tilaajia (markkinaa) palvelevaa, muutoin loppuu tilaajat.

  Itse olen odottanut jo tovin tuollaista reipasta Teknari-tyylistä tai Digi-HS tyylistä lähestymistapaa Vene/Kipparilehden toteutukseen. Onhan tännekin alkanut tulla videota mutta kieltämättä tämä portaali on toiminnaltaan vanhanaikainen…

  mies

  Älkää nyt hyvät ihmiset vetäkö Tekniikan Maailmaa näihin juttuihin. ”Kaikkihan” sen tietävät, että TM on eniten miesten joukkoon levinnyt naisten lehti.

  risuaita

  Oikein mukava oli lukea veneistä, joita ei itse pääse ajamaan! Toivottavasti Veneessä ymmärretään pitää nämä nettijorinat omassa arvossaan. Mitä sitä täällä purkamaan, paremmin menee viesti perille kun soitatte lehteen ja annatte palautteen suoraan.Heippa.

  Raum

  Ei tarvitse soitella, kyllä luulis menevän perille,
  tilausten vähentyessä.

  Kaikkee

  Missä on 30 – 40 hevosvoiman perämoottorilla varustettujen pulpettiveneidet testi? Jännä miten venelehdissä jaksetaan testata aina samoja malleja. Luulisi, että kun kymmenettä kertaa testataan esim. Silvex Foxia, niin testaajille valkenisi vihdoin homman järjettömyys.

  49 jalkaa

  Kyllä moottoriveneilijänä voi sanoa että erehdyin ostamaan tuon lehden pitkästä aikaa mutta taas saa olla – ei testit eikä jutut oikein iske. Vissiin niin harvinaista herkkua päästä testaamaan 40 + jalkaisia ja se näkyy kokemattomuutena kommenteissa. Valitettavasti.
  Eikä moottoriveneilijän kannata ostaa tätä lehteä mv-aiheiden takia.

  tyytyväinen ihminen

  Keep up the good work Vene. Täydellistä ei pysty tekemään, mutta valistuneet lukijat löytävät kyllä oleellisen ja lukevat tarvittaessa rivien välistä. Mahdoton ajatus, että veneistä irtoaisi kaikkien ennakkoluuloja vastaavat kommentit.

  Edelliselle kirjoittajalle; mitä tarkoittaa kokemattomuus kommenteissa?

  sniidu

  Tänään tilasin vene lehden pariksi vuodeksi suhteellisen sopivalla hinnalla V.messuilta. Nyt voin näitä suhteellisen h……juttuja lueskella suhteellisen hyvillä mielin.

You must be logged in to reply to this topic.

X