Pääset lukemaan sivustoa tämän mainoksen jälkeen.

Tilaa

Keskustelu

 
Veneilyaiheista keskustelua. Liity mukaan!

Maasähkön adapteri

Viewing 5 posts - 1 through 5 (of 5 total)

Home / Forums / Hytti / Maasähkön adapteri

 • Glastron 249

  Mikä adapteri sopii vuoden 2002 jenkkiveneen maasähköjärjestelmään – nyt johdon päässä normaali sähköpistoke ja esim Bilteman adpteri heittää heti järjestelmän varoitusvalon päälle?

  Ajja

  Hei,
  adapterissa tuskin on vikaa, pikemminkin päinvastoin.
  Valo syttyy, jos nollajohdon ja maadoituksen välillä on jännite-ero. Se voi johtua sataman kaapeloinnista tai sitten sinulla voi oikeasti olla jotain pielessä.

  Jos valo palaa kirkkaasti kaikissa satamissa, tarkasta oman veneen johdotukset ja maadoitukset. Jos vika on vain joissain satamissa, se johtuu satamasta.

  Älä kuitenkaan tuudittaudu siihen, ettei valolla ole merkitystä, sen voi tarkoittaa tappavan sähköiskun vaaraa!

  sakke

  No,jos järjestelmä on usassa tehty ainakaan valvonta juttu ei toimi,koska siellä sähkö juttu on hieman poikkeava meidä hommiin verrattuna.Siellä jännite on 110-120 v ja verkkotaajuus 60HZ meidän 220-240/50HZ verrattuna kannattaa siis käyttää sähköasentajaa veneessä ja tehdä jutusta toimiva.Sillä tuskin satamien sähköt olisivat kaikki pielessä.

  antti

  Kokeile kääntää pistoke adapterissa jos valo sammuu silloin eri pyöräytät vaan pistokkeen 180 astetta ympäri itsellä aina sammuu valo tuolloin

  aragorn

  Edellisellä kirjoittajalla on melko varmaan nollajohto ja suojamaa johto kytketty ristiin, elikä väärin. Muistakaa näissä kytkennöissänne asentaa myös vikavirtasuola, muuten kytkennät ovat hengenvaarallisia. Jos joku laite esim. pora, tukankuivaaja, vedenkeitin, auton akkulaturi tai vastaava vuotaa runkoonsa, se saattaa toimia normaalisti mutta siihen koskettaessa henki lähtee. Tällaisia vikoja ja vääriä kytkentöjä suojaa vikavirtakytkin.
  Yleensä sanotaan, savun hälvettyä kutsutaan sähkömies paikalle, nyt kuitenkin kannattaa kutsua sähkäri ennen seuraavaa käyttöä.

You must be logged in to reply to this topic.

X