Pääset lukemaan sivustoa tämän mainoksen jälkeen.

Keskustelu

 
Veneilyaiheista keskustelua. Liity mukaan!

Kokemuksia, tietoa?: Kinnus-Palta, 80-luvulta.

Viewing 2 posts - 1 through 2 (of 2 total)

Home / Forums / Hytti / Kokemuksia, tietoa?: Kinnus-Palta, 80-luvulta.

 • Samuello

  Hei. Olisin kiinnostunut kuulemaan käyttökokemuksia ja tietoa Paltamon muovityön mallista Kinnus-Palta. Olen juuri ostanut tämän ymmärtääkseni hyväkuntoisen yksilön ensimmäiseksi veneekseni. Mukana tuli jonkin verran viallinen Suzukin 20-heppainen DT20. Vesille en ole vielä päässyt tämän konevian vuoksi.

  Veneen mitta on noin 520cm ja painoa lienee noin 130-150kg. Painon arvelen siitä, että kaksi miestä kantaa sitä aika helposti.

  Millaisia moottoritehoja valmistaja on suositellut tälle? Voisiko 15-heppainen riittää, jos lähden uutta ostamaan? Tuo puoli-ilmaisen venepaketin huono puoli on just tuo, että kun tavoitteena oli päästä vesille, niin eipä sitä pikkuvikaisella koneella mennäkään. Uusi kone siis jonkun verran houkuttaa.

  Venettä on tarkoitus käyttää tässä Oulun edustalla rannikolla mukavilla keleillä satunnaisiin onki-, heittokalastus- ja maisema-ajelukäyttöön 2 aikuisen ja ehkä parin pikkunassikan kanssa.

  Ennen tämän ostoa olin katsellut Simppua ja Terhi Nordic 6020:aa, mutta sitten tilaisuuden tultua ostin tämän. 15-heppainen olisi sopiva näille ja jos veneen vaihto tulisi myöhemmin aiheelliseksi, niin olisipa valmiiksi sopiva moottori.

  andy38

  Hyvän veneen ostit, ainakin Oulujärven aalloille parempi kuin passeli.
  Kinnus on tietääkseni Paltaveneistä arvostetuin, mutta vaatii myös konetehoa.

  Saman firman Kala-Paltalle (aivan, nykyisin Termalinin valmiste) sopiva teho on 15hp, mutta jos ei trailata, monet käyttävät 20hp.

  Kinnus on selvästi raskaampi laadukkaan laminoinnin ansiosta, pohjassa syvempi v-muoto,
  mutta paltaveneille ominaisesti vene kapenee perää kohti. Perän kantavuus on siten rajallinen. Laittaisin tuohon 20 – 30hp 2-tahtikoneen. Uusia ja raskaita 4-tahtisia varten venettä ei tehty

You must be logged in to reply to this topic.

X