Pääset lukemaan sivustoa tämän mainoksen jälkeen.

Keskustelu

 
Veneilyaiheista keskustelua. Liity mukaan!

Bella 700-veneet ja Bella 7000-veneet

Viewing 5 posts - 1 through 5 (of 5 total)

Home / Forums / Hytti / Bella 700-veneet ja Bella 7000-veneet

 • Sanni

  Löytyykö sellaisia joilla olisi kokemusta molemmista veneistä? 700-sarjasta löytyy myös 702 ja 703. 7000-sarjasta myös ainakin 7002 ja 7005

  700-sarjan veneissä on moottori kokonaan ulkotilassa, 7000:ssa sensijaan osaksi veneen sisätilassa. Tämä minua juuri askarruttaa että kuuluuko moottorin ääni voimakkaammin noissa missä moottori osin sisätilassa? 7000:n veneissä houkuttaisi kunnollinen WC mutta tuo moottorin sijainti mietityttää.

  Eli jos sinulla kokemusta molemmista veneistä niin koitko että moottorin ääni olisi kuulunut huomattavasti voimakkaampana 7000-sarjan veneessä?

  SR

  Hei!
  Meillä on ollut molemmat mallit ja kääntyisin kyllä 7000 puoleen.Pressu taakse ,plotteri ja kunnon lämmitin niin ei paljon helpompaa/halvempaa veneilyä ole!Meillä oli myös traileri maantiekäyttöön eli eipä ollut edes säilytyskustannuksia kun pidimme sitä omalla pihalla

  paul.m.wikstrom@kolumbus.fi

  Hyvä kuulla tassä käyttäjien / omistajien kokemuksia !

  Kiinnostaisi kuulla myös kokemuksianne BELLA 7500 veneestä, Bensa- ja / tai Diesel koneella, vetolaitteella ?

  – Kovat hintapyynnit vanhoilla rungoilla ? Mikä olisi sopiva hinta taso … koneesta .. ym riippuen ?

  – Onko sopiva, asuttava ja tilava matka – retkivene 2:e henkilölle Saimaalla ?

  – kiitos etukäteen,

  Kevät terveisin Paul M.Wikström
  Savonlinna

  Veneilymies

  Viimeiset kolme kesää on tullut ajeltua Bella 700 veneellä ja kyllähän se on ihan mukava matkavene, jos pitää hiljaisesta vauhdista. Veneen optimivauhti on noin 6 solmun kohdalla.

  Plussaa isosta hytistä missä on kodikkaasti ajo- oleskelu ja nukkumapaikat samassa. Vene myös kokoisekseen yllättävän vakaa. Kunnon liesilämmittimellä ja tuulilasinpuhaltajilla veneellä ajelee aina jäidenlähtöön asti. Mutta 10m/s alkaa olla jo maksimikeli mihin kannattaa lähteä, sen verran alkaa röykyttää.

  Ainoa puute mikä alkoi häiritsemään oli WC:n puute. Myöskin märkyys eli pienelläkin aallokolla lyö laseihin vettä ja tuulilasinpyyhkijää joutuu käyttämään.

  Moottorina n 35 heppainen Yanmar, matkakierrokset meillä olleet 2000, kulutus noin. 2ltr jos sitäkään tunnissa. Moottorin käyntiääni kuuluu, mutta pystyy juttelemaan ihan keskusteluääneen, eli ei haittaa vaikka takaosan ja hytin ovi olisi auki.

  Vaikka vene on ns. puoliliukuva, toimii se parhaiten kun ajaa kiltisti maksimissaan runkonopeutta uppoumaveneiden tapaan. Ei ole siis hätäisten vene, mutta vesillä ei tarvitse kiire ollakaan.

  Miinuksena lyhyet vuoteet, 180cm pituinen henkilö joutuu olemaan kippurassa. Parin- kolmen päivän reissuihin ihan mainio vene, mutta pidemmille reissuille alkaa kaipaamaan oikean mittaiset vuoteet ja oman vessan.

  Drunkensailor

  7000:lla ajelin muutaman vuoden ja konekoppaan vaihdoin äänieristeet ja sen jälkeen melutaso laski niin, että hyvin pystyi puhumaan matkavauhdillakin.

  Laitoin Meluton 30 millistä kerroslevyä 8kg/m2 sekä tiivistin kaikki reunat. Niitä riittää tässä, kun koppa on kahdessa osassa ja vessan seinä siinä välissä.

  WC on plussaa, jossa aikuinen mieskin tarpeensa saa hoidettua. Eikä tarvitse ruokapöydän ääressä ähertää 😉

  Offtopic:
  Asensin siihen myös Eberin avotilan lattian alle. Lisäksi tein samalla sahailulla avotilan alle säilytystilojakin. Siellä on tyhjää tilaa johon katoaa muuten tavaraa.

You must be logged in to reply to this topic.

X