Pääset lukemaan sivustoa tämän mainoksen jälkeen.

Tilaa

Keskustelu

 
Veneilyaiheista keskustelua. Liity mukaan!

Volvo Penta 2003T savuttaa

Viewing 6 posts - 1 through 6 (of 6 total)

Home / Forums / Hytti / Volvo Penta 2003T savuttaa

 • matalaut

  Ostin tänä keväänä veneen (vm. 1991), jossa on Volvon kone. Yksi syy oli tietenkin se, että Volvo tuntui näin maallikolta luotettavalle.

  Kone ajossa savuttaa hieman, ei vielä häiritsevästi. Onko jollain ajatusta mistä aloittaisi vian/ominaisuuden korjaamista?
  – ilman suodatin
  – syöttöpumppu
  – moottorin sylinterin paineet
  – turbo

  Nämä tuli ensimmäisenä mieleen.

  pena v

  Itselläni auttoi suuttimien tarkistus ja säätö, niiden irroittamiseen tarvittiin jotain muistaakseni jotain erikoistyökalua. Kannattaa otaa yhteyttä johonkin alan dieselkorjaamoon.

  kapa

  Onko kone lämmin kun savuttaa… Volvo kun savuttaa kylmänä melkein poikkeuksitta.
  Itsellä savutti kun turpo alkoi vedellä viimesiä mutta ei ollut kovin iso projekti laittaa ja kun teetin turbon alan liikkeessä niin maksoi n 500 osineen ja asennuksen tein itse.
  Sen jälkeen loppui savut paitsi aivan kylmänä hetken.

  matalaut

  Savuttaminen lisääntyy näin syksyä kohti eli epäilen, että lämpötiloilla on jotain merkitystä asiaan. Ajoin kesän aikana pidemmän reissun hieman isoimmilla kierroksilla ja lämpötila koneessa nousi. Savuttaminen taasen väheni eli kyseessä on nyt lämpötilaan tai suuttimiin liittyvä ongelma. Kunhan tuon veneen saa järvestä ylös, niin täytyy talvella etsiä vikaa. Jos se nyt edes vika on 20 vuotta vanhassa koneessa.

  aragorn

  Pikkuisen pilke silmäkulmassa, jos Volvo ei savuta,niin se ei käy. :laugh:

  Pika arvailuna,jos savu on mustaa niin syy on PA puolella, jos savu on sinertävää ja öljyä kuluu enemmän tai vähemmän kone on jonkinverran kulunut tai öljy turhan ohutta ja vielä jos savu on harmaata se on vesihöyryä, elikä pakoputkessa jäähdytysvesi lämpiää sopivasti ja höyry näkyy viileässä ilmassa.

  Itselläni on samanikäinen, kylläkin 2002 ilman turpoa ajettu 2300 h, se savutta jonkin verran sinistä savua, näkyy tyhjäkäynnillä ja pienillä tehoilla, olen käyttänyt 10W- 30 öljyä. Ensi kaudella kokeilen 15W- 40,stä. Suuttimet on tarkistettu.

  Mielipiteeni, niin kauan kun kone lähtee hyvin kylmänä käymään eikä kuluta ylettömästi öljyä en tee mitään.

  ent. 2003T omistaja

  Kokeilehan öljynvaihdossa engine flush puhdistusainetta. Poistaa karstat moottorista ja mahdollisesti vapauttaa kiinni pikeentyneet männänrenkaat jolloin koneen tiiveys paranee ja öljynkulutus (savutus) vähenee. Itselläni vaikutti myös käyntiäänen hiljentymisenä. Pesussa huomaat miten mustaa tavaraa öljyn mukana tulee ulos koneesta, vaihda aina samalla suodatin !

You must be logged in to reply to this topic.

X