Pääset lukemaan sivustoa tämän mainoksen jälkeen.

Tilaa

Keskustelu

 
Veneilyaiheista keskustelua. Liity mukaan!

Kumiveneen hinaaminen

Viewing 7 posts - 1 through 7 (of 7 total)

Home / Forums / Hytti / Kumiveneen hinaaminen

 • Korsto

  Olisin kyselyt että miten hinaatte pientä kumivenettä? otatteko moottorin pois takaa hinauksen ajaksi vai annatteko olla perässä? Minulta löytyy 2.5 metrinen kumivene ja siinä takana 4hv nelitahtikone.

  ehkis

  Hyvällä kelillä tulee kyllä moottori kiinni nätisti perässä vauhdin ollessa n.8solmua.Kovalla tuulella kevyt keula nousee kyllä jo ilmaan vaikka aalloista ei olisikaan haittaa.Kovalla aallokolla nostan kumpparin takakannelle.

  Artte

  Mitenkäs liukuvan veneen perässä kumivene käyttäytyy ?
  Olisiko tästä hyviä vinkkejä ?

  Tapsa

  Useinmiten etupää takakannella moottori apukonetelineessä. Joskus miettinyt että kumpi olisi taloudellisempaa 15 solmun nopeudessa. Keula takakannella vai kokonaan hinauksessa ?

  hemppa

  itse vedän lyhyellä narulla,juuri ”peräkuohun päällä” tulee aika kevyesti ja jos sattuu kova tuuli niin sitten nostan kyytiin.kone aina irti.

  Jukka19

  Ensikokemukset kumiveneen vetämisestä takana Flying Albatrossilla nopeudella 12 solmua. Kumivene 350m+10hv. Moottori on jo niin raskas, että sitä ei mielellään irrota veneestä vedon ajaksi. Manuaalissa neuvotaan vetämään niin, että vene tulee surffaten peräaallossa. Lähin peräaalto on peräkuohan edessä, jonka päällä vene ei pysy vaan tulee vinossa aallon sivulla. Seuraava peräaalto on jo loiva ja melko kaukana. Tarvitsisi n. 20m narua. Päädyin vetämään ensimmäisen ja toisen peräaallon pohjalla n. 10 m päässä. Kumiveneen vastus tuntuu kuitenkin melkoiselta. Huipuista lähtee n. 1,5 solmua. Satamaan saavuttaessa vedän keulan tiukasti kiinni perään, jolloin ei ole pelkoa, että kolhii muita. Peruuttaessa saattaa jäädä poijun kanssa jumiin, jos osuu suoraan taakse. Öisin vene pitää saada irti pääaluksesta, että ei narise uimatasolla. Onhan sen kanssa ylimääräistä puuhaa… Seuraavaksi kokeilen vetää matkanopeudessa niin, että keula on uimatasolla tai hieman irti, jos pysyisi peräkuohan ja pääaluksen välissä.

  Jukka19

  Vedän kumiveneen perään kiinni uimaportaisiin ja keulan niin ylös kuin saan. Kiinnitys kylkilenkeistä knaapeihin molemmalta puolin kahdella köydellä. Veneen perä tulee peräkuohan edessä ”alamäessä”. Kumiveneen perä pyrkii hieman kääntymään peräaallon jommalle kummalle puolelen, mutta tuo ei haittaa menoa. Näin vetämällä perävene ei juurikaan tuo lisävastusta ja muutenkin sen hallinta mm. ajettaessa kanavissa, peruuttaessa ja rantautuessa on helppoa.

You must be logged in to reply to this topic.

X