Pääset lukemaan sivustoa tämän mainoksen jälkeen.

Keskustelu

 
Veneilyaiheista keskustelua. Liity mukaan!

Veneen hankintaa

Viewing 5 posts - 1 through 5 (of 5 total)

Home / Forums / Hytti / Veneen hankintaa

 • Rookie

  Eli otsikonmukaisesta hommasta olisin kokeneempien kommentteja kysellyt. Itsellä on kokemusta lähinnä sisävesillä purjehtimisesta ja jonkin verran tuttujen moottoriveneillä ajelemisesta. Nyt onkin sitten herännyt kiinnostus hommata itselle ensimmäinen moottoripaatti, jolla tarkoituksena olisi tehdä lähinnä päiväretkiä ja myös vkl-retkiä eli yöpymismahdollisuus olisi plussaa. Kuitenkin käyttötunnit jäänevät sen verran vähäiseksi, että bensakonetta olen ensisijaisesti miettinyt (lähinnä kun noita suht huokeita dieseleitä ei paljoa ole kaupan).

  Nyt onkin sitten kiikarissa Bayliner 1952 capri vm.1989, koneena samanikäinen sisäperämoottori OMC 128hv ja vetolaitteena myöskin OMC. Itse en venettä ole vielä päässyt katsastamaan mutta kuvien ja myyjän kertoman perusteella runko+sisusta suht siistit, ei kiville ajelua tms. Pohja myrkkymaalatattu X vuotta sitten. Vene ollut ilmeisesti käytössä ainoastaan sisävesillä. Nykyinen omistaja tehnyt koneeseen ”perushuollot” syksyisin, ongelmia ei ole ilmennyt. Nyt vetolaitteeseen uusittu kilven laakeri ja stefa. Vetolaitteesta viime kesänä pyöristynyt alapään ratas johon ns. vaihde eteen kytkeytyy, oireena että rattaan kynnet hyppii yli, tyhjäkäynnillä kuitenkin vetänyt rantaan.

  Olinkin nyt kysellyt mielipiteitä kokeneemmilta; hoituuko tuollainen vetolaiteongelma rattaanvaihdolla vai pitääkö koko vetolaite uusia? Kun venettä menen katsastamaan niin mihin asioihin kannattaisi kiinnittää huomioita koneen&rungon osalta? Ja muutenkin, onko tuon ikäisissä tai nimenomaan tuon mallisissa veneissä/moottoreissa/vetolaitteissa jotain tiettyjä ongelmia, pitääkö varautua konetta jatkuvasti rassaamaan?

  Jacu

  Osia saa ja löytää esim. http://www.crowleymarine.com/parts.cfm
  Tosin töitä riittää…
  Liity seuraan, sieltä katsastajat kertovat kaiken olennaisen.
  Tervetuloa

  Fredi

  Kaverilla oli just tommonen ja siitä meni vetolaite. Lasku yli 1.000€…. En suosittelisi osta venettä vanhalla sisperällä, etenkään OMC:llä. Mercruiser Alpha One pitäisi olla kestävämpi mutta sitten on aina ne vakio sisäpreongelmat, pakokaasumutka(t), vetolaitteen palkeet ja jäähdytysjärjestelmä kokonaisudessaan voi olla ihan loppu.

  jomppe

  omc:n vetolaite on kuin lasia ja on vain ajan kysymys kun sen joutuu tuon ikäisessä vaihtamaan.

  suosittelen pohjoismaisiin oloihin suunniteltua venettä, jos tarkoituksena on ajaa ”kelissä kuin kelissä” kuten meillä sanotaa. Suomen kesään kun noita kelejä mahtuu, myös huonoja. en nyt viittaa välttämättä ajoominaisuuksiin, mutta suunnittelun ja sisutan järkevyyteen. Jenkkiveneissä ei saa tyynyjä ym irti.

  raum boik

  Joo,omc,evinrude,ja johansonit pitää kiertää kaukaa,kun käytettyä hankkii

You must be logged in to reply to this topic.

X