Pääset lukemaan sivustoa tämän mainoksen jälkeen.

Keskustelu

 
Veneilyaiheista keskustelua. Liity mukaan!

Kellään tietoa/kokemuksia veneestä?

Viewing 5 posts - 1 through 5 (of 5 total)

Home / Forums / Hytti / Kellään tietoa/kokemuksia veneestä?

 • tietoa kaipaava

  Mahtaisiko keltään löytyä tietoa ilmeisesti Timola 500:sesta (kyljessä lukee Lippo, 500, Helkos, Rauma), että mikä oli aikoinaan veneen konesuositus. Pohja on edestä 21 astetta ja perälaudasta 3 astetta eli erittäin kevytliukuinen. Nykyisenä koneena on Johnsonin 40hv 2-t ’84(eritt. lyhyt riki 315mm.) ja koneella kun on takana jo kohta 1000 tuntia, niin tarkoituksena olisi vaihtaa uuteen koneeseen. Nyt on saatu gepsillä 30,8 solmua yhdellä hengellä mutta tarkoitus ei olisi hakea vauhtia vaan kestävyyttä, koska kone ei enää jaksa kulkea 3 hengen kuormalla edes 20 solmua ja nousee hädin tuskin liukuun. Tarkoitus olisi ostaa Evinruden 75hv kone jotta voisi ottaa sen 6 henkeä ilmoituksen mukaan. Eli osaako joku sanoa onko kone ylitehoinen vai meneekö ko. kone perälautaan rikkomatta venettä. Vaiko riittäisikö 60hv?

  ok

  itellä vene bella delbhin paino koneen kanssa n.550-600 kiloa jossa evikka 75. nousee 7hengen kuormalla helposti liukuun.

  lipottaja

  Itselläni on sama vene yamahan 40heppasella kaksarilla. Toimii ok mutta 3 aikuista on jo
  lähes maksimi Kuorma.
  Suosittelen 50 heppaista 2tahtia. Joku kirjaili suomi24 palstalla että vene on heikko, hajoaa käsiin muutaman vuoden jälkeen. onko Teillä näitä oireita? Omani on 1991 malli joten on jo sen muutaman vuoden ikäinen.. tai siis 19 v.(!) Taitaa ihan pian hajota?

  Popeye

  En tiedä onko saman firman vene mutta veneeni on 495R timola ja enpä usko että hajoaa
  olisko kenelläkään samanlaista venettä niin tietoa kaivattaisiin koneeksi tulee 50hv Johnsson
  ja joudun nostamaan peräpeiliä pitkärikiselle sopivaksi vene on valmistettu porvoossa

  tietoa kaipaava

  Juu, Johnsonin 40hv 2-sylinterinen 2-tahtikone ja tuntuu ettei lopu ikinä eli vain kiville ajamalla saa koneen tuhottua jos perushuollot tekee. Ja hetken taas selailtuani alkaa vaikuttamaan että vene tosiaan on Timola 495R. Tuo 40hv toimii yksin ja kahdestaan hyvin, yksin huiput 30kn, mutta neljällä hengellä ei tahdo enää kovin liukkaasti lähteä. Kuudella henkilöllä jaksaa enää hädin tuskin nousta kyntämään/liukuun. Vene on vm. ’83 ja kone ’84 ja vielä tuntuu jaksavan. Netin mukaan valmistajan konesuositus olisi ollut jopa (!) 80hv… kuka sellaista enää laittaa, onkin jo eri juttu. Peräpeilin korotus tulee luultavasti pakolliseksi jos koneen haluaa vaihtaa.

You must be logged in to reply to this topic.

X