Pääset lukemaan sivustoa tämän mainoksen jälkeen.

Keskustelu

 
Veneilyaiheista keskustelua. Liity mukaan!

Pulma

Viewing 7 posts - 1 through 7 (of 7 total)

Home / Forums / Hytti / Pulma

 • pihalla vai järvellä

  mikä tahi minkätyyppinen vene soveltuisi mataliin hiekkarantoihin? ht vene alkaa käydä pieneksi.uppouma tai puoliliukuva.perävetolaite vai akseliveto. entä onko katamariinrunkoisia olemassa.ehdotuksia malleista.

  jareta

  veneethän on tehty vedessä ajettaviksi ;-),

  Et kovin tarkkaan selosta mitä tarkoitat tuolla mataliin hiekkarantoihin soveltuvuudella.

  Jos rantaudut paljon ko rannoille, perävetolaitteella varustettu liukuva vene on ehdoton koska perävetolaitteen saa ylös ja keula ui yleensä suht matalassa. Metallirunko kestäisi vielä vähän paremmin ”hiekkapuhallusta”

  sama

  olit oikeassa. tarkoitin rantautumista.perävetolaitevenettä olen ajatellut .mutta se nopeus.en pidä vauhdista. 15 solmua maksiminopeus (mielummin 10),maisemien ihailuun järvellä.Avotilaa reilusti .takahytti ei välttämätön.pituus 6m plus.

  nopeus ja syväys keskeiset syyt vene valintaan. mllainen vene kulkee nätisti 10-15 solmun nopeudella

  Venhoilija

  Vähän toisensa poissulkevia kriteerejä…. Puhtaasti liukuvan veneen syväys lienee sopiva, mutta nopeus taas karkaa vähän turhan kovaksi (15-20). Puoliliukuvalla olisi sopiva nopeus, mutta niissä kun on se köli.
  Katsele vaikkapa vanhempia flippereitä. Vaikkapa 620 tai 700. Niissä on iso avotila ja muutenkin avarat tilat. Liukukynnyskin on suhteellisen matalalla. Siinä 15 nurkilla. Omalla 620:llä pystyn ajamaan trimmit alhaalla 13 solmua plaanissa, kelin niin vaatiessa, mutta eihän se ihan taloudellinen matkantekotapa ole…

  sama

  kiitos vastauksesta.flipperi 620.stä olen harkinnut. nelitahti kone lienee liian peräpainoinen vai onko? kommentoi venhoilija.

  Venhoilija

  Ei se välttämättä liian painava ole. Vanha kone painoi 120 ja nykyinen Honda90 painaa 160. Ei sitä eroa oikeastaan huomaa ennenkuin nostaa veneen ylös. Vesilinja on perässä pari senttiä korkeammalla. 90hv riittää hyvin. Suurin suositus on 115, mutta sitten alkaa koneet jo painaa yli 200kg. Eikä vene niin suurta tehoa tarvitse.
  Muuten voin kyllä venettä suositella. Kun merellä on kova keli, ei matkanteko ole ihan niin kivaa, kuin se voisi olla.”Ruuhi mikä ruuhi”. Trimmitasot on kannattava investointi.

  jareta

  Puoliliukuva pohja voisi laajentaa skaalaa. Kukurilla taitaa olla jotain sellaista muotoa ja bellalla ja jollain muillakin, mutta että löytäisi perämoottorilla kulkevan hytillisen puoliliukuvan, voi olla mission impossible.

  Ymmärsin, ette hytillistä olet kuitenkin etsimässä.

You must be logged in to reply to this topic.

X