Pääset lukemaan sivustoa tämän mainoksen jälkeen.

Tilaa

Keskustelu

 
Veneilyaiheista keskustelua. Liity mukaan!

Galia 485 + jammu 50 GETOL?

Viewing 4 posts - 1 through 4 (of 4 total)

Home / Forums / Hytti / Galia 485 + jammu 50 GETOL?

 • Ari

  Venettä on kehuttu Kipparin testeissä (7/06) ja kuvittelen sen olevan sopiva perheellemme. Epäröin konetta, koska ei ole kokemusta. Sitä on painavana hankalaksi veneen ajo-ominaisuuksille ja paljon kuluttavaksi. Tietääkö kukaan miten ko. yhdistelmä toimii ja mitä tässä tapauksessa suuri kulutus olisi verrattuna kevyisiin uudempiin koneisiin?

  Jareta

  Itse veneen ominaisuuksiin en ota kantaa, kun en tunne asiaa. Sen vain sanon, etää niihin kannattaa suhtautua kriittisesti. Kun itse aikanani kävin vertailua Buster XL:n ja Faster 555:n välillä ja luin testeistä, että kummatkin kulkevat allokossa pehmeästi, oli yllätys melkoinen kun koeajossa Buster oli Fasteriin verrattuna kuin kivireki.

  Noista moottoreista. Ei tuo Getol ainakaan vast nelitahtiseen verrattuna ole painava vaan kevyempi. Taloudellisuuserokaan ei ole niin suuri kuin voisi olettaa:
  Ei sillä koneitten hintaeroa ainakaan keskivertoperhe saa maksettua. Viittaan tällä esimerkiksi kipparilehden testiin missä verrattiin ns vanhaa kaksitahtista uuteen kaksitahtiseen ja nelariin. Ko testissä kaksitahtinen oli kaikkein edullisin. Edelleen viittaan jo vähän vanhempaan 30 hv nelaritestiin jossa oli myös esim juuri yamahan 2T kone joka osoittautui taloudellisuudeltaan parhaiden 2T koneiden veroiseksi matkavauhdeilla.

  Sanottakoon kuitenkin, että on muita seikkoja kuin taloudellisuus jotka saattavat puoltaa 4T konetta.

  Veneilijä

  … varmasti aivan riittävän hyvin peruskäytössä. Kajuutta on ahdas, mutta muuten vene on ilmeisesti aika hyvin tehty ja työn jälki laadukasta. 50 2-t kone käy varmasti tuohon veneeseen ihan hyvin, mutta esim. Yamahan 50 4-t on hieman tehokkaampi (noin 56 hv), koska perustuu 60 hv:n lohkoon. Kulutus on 2-t koneessa ehkä keskimäärin noin 1.3-1.5 kertainen ajotavasta riippuen (plus öljyt) uusiin nelareihin verrattuna.

  2-t konetta puoltavat mielestäni seuraavat seikat: 1) hankintahinta, 2) huolto on yksinkertaisempaa ja edullisempaa. 3) 2-t kone on kaikessa yksinkertaisuudessaan todettu pitkän ajan kuluessa kestäväksi ja toimintavarmaksi.

  Nelaria puoltavat miellyttävämpi ääni (etenkin tyhjäkäynnillä), kulutus ja parempi jälleenmyyntiarvo. Olen kuitenkin ”Jaretan” kanssa samaa mieltä, että keskiverto veneilijä ei tuota hintaeroa saa helpolla maksettua.

  Kannattaa kuitenkin vielä miettiä sitä, olisiko 60 hv:n kone parempi vaihtoehto veneeseen mikäli aikomuksesi on veneillä paljon perheen kera ja sitä kautta melko suurella lastilla.

  Ari

  pitää mennä koeajamaan.

You must be logged in to reply to this topic.

X