Pääset lukemaan sivustoa tämän mainoksen jälkeen.

Tilaa

Keskustelu

 
Veneilyaiheista keskustelua. Liity mukaan!

Bella 571C + Honda90

Viewing 5 posts - 1 through 5 (of 5 total)

Home / Forums / Hytti / Bella 571C + Honda90

 • JiGe

  Moi, Bella 571C nousee lastin kanssa (4 henk + tavarat) heikonpuoleisesti liukuun. Jos tavarat + matkustajat hytissä, ei aina jaksa nousta vaan vaatii että joku käy keulassa kunnes paatti nousee liukuun. Onko normaalia? Kone on max tehoinen mitä valmistaja suosittelee ja huippuja ottaa n. 37 solmua GPS:llä mitattuna. Pohja puhdas, kone huollettu vm -04, eli kaakkien pitäisi olla tallella.

  Veneilijä

  Veneesi moottorin kuivapaino on 165-170 kg ja hytin sijoituksesta ja sitä kautta kuorman sijoittumisesta johtuen veneesi paino sijoittuu melko taakse ja liukuun nousu suurella lastilla saattaa tällöin olla hieman takkuista ilman, että painoa on myös keulassa. Vastatuulella veneen tuulipinta on hytin muodosta johtuen myös melkoinen, joten ilmiö ehkä korostunee kun venettä yrittää suuresti kuormattuna nostaa liukuun vastatuuleen.

  Asiaan auttavat jonkin verran koneen trimmaaminen ala-asentoon liukuun noustaessa ja erilliset trimmitasot. Trimmitasot ovat muutoinkin hyödylliset vaikka vene ei kovin suuri sinänsä vielä olekaan.

  Yleisemmin ajatellen vene ei välttämättä nouse nopeiten liukuun suuritehoisimmalla moottorilla vaikka huiput toki ovatkin korkeammat kuin hieman pienemmällä koneella. Tämä johtuu siitä, että tehon myötä moottorin paino kasvaa ja paino sijoittuu perän ulkopuolelle. Veneen käyttäytyminen aallokossa ei myöskään aina ja poikkeuksetta ole paras mahdollinen painavimmalla ja suuritehoisimmalla moottorilla, vaikka tehoreservistä on toki hyötyä.

  Optimax

  Kyllä tuolla koneella Bellan täytyy liukuun nousta. Itsellä 90hv Optimax, paino liki sama kuin Hondassa ja lähtee kuorma päällä kuin hauki kaislikosta.

  Honda ja TG

  Minulla oli aikaisemmin TG-6300 ja siinä sama Honda kuin sinullakin. 4-6 henkilöä + kuormaa, eikä koskaan tarvinnut miettikäkään että lähteekö liukuun. 6 aikuisella ja kuormaa päälle, niin eihän se mikään tykki ollut, mutta tasaisen siististi lähti. Ensiasennusmoottorina oli Suzuki 70 ja se toimi vähän niin kuin kuvauksesi. 4 aikuista + kuorma, niin liukuunnousuun meni pitkän tovin eikä kaasua voinut vähentää täydestä yhtään.

  Saimi

  kokeile pari pykälää loivempaa potkuria. Auttaa liukuun nousuun.Huiput siinä putoo,mut niitähän tässä ei haettukaan. Lisää huomattavasti ajo mukavuutta.

You must be logged in to reply to this topic.

X