Pääset lukemaan sivustoa tämän mainoksen jälkeen.

Keskustelu

 
Veneilyaiheista keskustelua. Liity mukaan!

Hyvä pikku vene perheelle. Onko olemassa?

Viewing 15 posts - 1 through 15 (of 22 total)

Home / Forums / Hytti / Hyvä pikku vene perheelle. Onko olemassa?

 • Telttailijat

  Suositelkaas jotain venettä 10 hp koneelle.

  Haaveena on mennä perheen kanssa (2aikuista + 1-3 kevyempää) lähisaareen ”turvallisesti”
  ja joskus kalastella 10-15 km säteellä laiturista.

  Onko soutuveneistä mihinkään vai pitääkö olla tasaperä.

  Jotenkin vain sellainen tunne jäänyt näistä netin kirjoituksista että noi isot soutuveneet 5+ metriä saatavat olla turvallisempia ja kestävät kuormaa paremmin tai ainakin ovat taloudellisempia niiden ajotyylistä ynm.jne. johtuen kuin noi tasaperät 4+metriä vai olenko aivan hakoteillä ?.

  kiitos

  Ville

  Unohda nuo nelimetriset paatit. Jos halvalla ja pienellä koneella haluat mennä, ota jokin Terhi Nordic tai Rönnqvist, joka oli juuri testissä Kipparissa. Niihin riittää pieni teho ja ne kantavat vähän kuormaakin. Pelkkä soutuvene ei taatusti riitä. Nuo nelimetriset ovat lastuja laineilla ja heikkoja muutenkin. Liukuunhan et tuolla lastilla pääse millään paatilla ilman 50 hv:n tehoa, että muista tyytyä hiljaiseen vauhtiin, tehoa saa kuitenkin olla 20-30 hv.

  Hanna-Mari

  Meillä on jo monta vuotta ollut käytössä Seabird 500 (terhi mikrofun). Moottorina 9.9. Veneen iso leveys tekee siitä vakaan lasten käytössä ja kalastuksessa. Pienellä kuormalla nopeus nousee jopa 20 solmuun mutta toki paino tiputtaa vauhtia. Vene on turvallinen lasten käytössä ja suosittu koska siinä on pulpettiohjaus.

  pena123

  MIten suomi 475 cat sopii tuohon käyttöön, kaksirunkoinen tuo vakautta liikkeisiin

  viktor

  Jos kerta meinaat liikkua noinki kaukana niin suosittelen lämpimästi tuota 5+ metrin venettä kuin jotain 4 metrin pulkkaa. Esim Rönnqvistiltä löytyy 5,50m x 2m. mutta tuohon toki on suositeltavaa laittaa vähintään 30hp kone. pärjäähän sitä pinemmälläkin jos ei kiire oo mihinkään.

  Esa

  Minulla oli aiemmin monta vuotta Terhi Nordic pulpettivene. Se on vakaa, korkealaitainen ja tilava, sopii hyvin ”Telttailijan” kuvaamaan käyttöön ja omaa hyvän hinta-laatu-suhteen. Kulkee hyvin jo 20-heppaisella.

  Tailat

  Uskoisin, että hyviä veneitä on monia.

  Itse uskallan suositella ehdottomasti Kala-Paltaa, siinä on kaikki ominaisuudet erittäin hyvin tasapainossa. Vene on aika pitkä 5,18 mutta kuitenkin täysin soudettavissa, moottori suositus on uusissa 3-15hv vanhoissa jopa 20hv asti. Veneen reunoilla voi huoletta seistä ja siksi se on verkkomiesten suosiossa. Siinä on myös hyvät tilat ja koska keski penkki on irroitettavissa niin venellä on helppo kuljettaa myös vähän pidempää tavaraa.

  Loisto vene!

  Skiglu

  Minä ostin tänä syksynä kaisla 450 R:n ja täytyy sanoa,että se on aivan sairaan hyvä vene, siihen kun lykkää evinruden 30 E-tec:n perään niin ei muuta tarvita. On pehmeä ajettava, nousee helposti liukuun eikä kastele, kulkee aallokossakin hyvin ja suoraan eikä ole liian painava jos vaikka kuljettaa trailerilla. Niin ja se on valmistettu Suomessa ja on VTT:n testaama. Olen veneillyn 30:tä vuotta erilaisilla veneillä, edellinen oli vanha Busteri, tosin sitä ei sovi verrata tämän päivän veneisiin. Mutta mutta, Olen ollut tosi tyytyväinen suosittelen.

  kehma

  Meillä on mökillä kakkos paattina Terhi 385:nen sekä Yamaha 4HP 2-t ja niin pientä en kyllä suosittele. Onkiveneenä yms. toki käy, mutta muuten turhan pieni. Vene on aika kiikkerä ja ui kuormattuna ymmärrettävistä syistä aika syvällä. Mielestäni myös hankala soudettava. Mielenkiintoisia tilanteita on koettu mm. isomman veneen peräaalloissa. Mainitsemallasi henkilömäärällä tavaraa kertyy jo melkoisesti esim. retkelle tai mökille mentäessä, joten katsoisin kyllä heti isompaa runkoa.

  Säilytystiloihin kannattaa myös kiinnittää huomiota. Nykysisessä vajaassa 6-metrisessämme saa tavarat pääsääntöisesti jemmattua säilytyslaatikoihin ja se mielestäni kohentaa jo turvallisuuttakin melkoisesti, kun ei tarvitse hyppiä tavatakasojen yli.

  Kokeilin joskus kaverini vanhempaa Terhi 410 (R?):ää ja se yllätti positiivisesti. Koneena siinä oli Suitsan 20HP, jolla se kulki kohtuu kuormalla ihan riittävästi ja pienellä kuormalla plaanasi tosi herkästi. Jos ei kaipaa glamouria, voihan tuollaista vanhempaakin pakettia katsoa. Tosin hyvät taitavat olla vähemmistöä.

  Meneekö Simppu 620 liian suureksi tai hintavaksi?

  Omalla kokemuksella sanoisin, että osta heti isompi, jotta ei tarvitse heti olla vaihtamassa.

  Drunkensailor

  Kumivene on yksi vaihtoehto. Tai RIB. Ne ovat melko merikelpoisia ja voi löytyä 10 heppaisella kulkevakin. Tuo Simppu on myös hyvä vaihtoehto. 4m liukuvarunkoista ei kannata laittaa.
  Kyllä pienelläkin veneellä pärjää jos on vain lyhyttä matkaa tekemässä. Noihin yli 10 km päähän menoon vaaditaan vähän enemmän merikelpoisuutta. Keli voi muuttua äkkiä.
  Meidän perhe(4hlöä) kulki soutuveneellä 3,5heppaisella 3 km matkaa saareen monta vuotta ja kahden hengen voimin kalastelemassa vajaa 10 km päähän, mutten suosittele sitä silti kenellekään.

  Valter

  Itselläni on noin 80 tunnin ajokokemus Simppu 620:sta, ja voin todeta, että turvallisempaa ja tilavampaa venettä ei vastaavalla hinnalla saa. Vene on optimaalinen juuri 10 hevosvoiman moottorilla, jolla runkonopeus, eli viisi solmua, saavutetaan kevyesti.

  Keliä Simppu sietää hyvin, joten avoimemmillekin vesille voi uskaltautua myös perheen pienimpien kanssa. Taloudellisuus on kunnossa, eikä alle 10 000 euron pakettihinta kyseisen suuruisella moottorillakaan kukkaroa ylenmäärin laihduta. Ainoa miinus tulee itsetyhjennyksestä, joka takkuilee veneen ollessa raskaasti kuormattu.
  Suosittelen lämpimästi!

  Prosimppu

  Miten lie riittää 10hv teho, jos painoa on reilut 400kg ja merenkäyntiä, tuulee 6-12 m/s. Epäilen, että uupuu toi 10hv. Pitäisi varmaan olla 15hv tai isompi.

  Nopeutta toivon saavuttavani sen 6 solmua. On helpompi navigoida merellä:

  10 min = 1 mpk.

  Onko tietoa ?

  Same

  Uppoumarunkoiset veneet saavuttavat runkonopeutensa pienellä koneteholla joten 10 heppaa riittää varmasti kovemmassakin kelissä. Jostain 20-30 heppasesta ei ole mitään hyötyä koska max. tehoilla ajettaessa veneen rungon ominaisuudet loppuvat täysin kesken.

  Simppu on harvinaisen hyvä ja edullinen vene, se vaan tuntuu olevan mukamas liian hidas.

  osku

  Uppoumarunkoinen syrjäyttää liikkuessaan painonsa verran vettä edestään eli ei nouse plaaniin. Simpunkin tietääkseni perälevyjen avulla saa kulkemaan n. 11 solmun vauhtia, mutta meno ei kyllä ole yhtä tasaista kuin runkonopeuksilla liikuttaessa 5,5 -6.

  Minuakin kiinnostaa, jos simppuun ahdataan se 6 henkilöä ja painoahan siinä tulee sen n.400-500 kg niin kuinkas käy 10 hv:n moottorin. Lisäksi lähdetään tuuliseen keliin ja aaltoihin niin onko 10hv reserviä. Meinaan ettei menisi tuulen vietäväksi koko vene lasteineen ja sitä kautta ohjattavuus kokonaan.

  Captain
  Alkuperäinen kirjoittaja: osku
  Uppoumarunkoinen syrjäyttää liikkuessaan painonsa verran vettä edestään eli ei nouse plaaniin. Simpunkin tietääkseni perälevyjen avulla saa kulkemaan n. 11 solmun vauhtia, mutta meno ei kyllä ole yhtä tasaista kuin runkonopeuksilla liikuttaessa 5,5 -6.

  Minuakin kiinnostaa, jos simppuun ahdataan se 6 henkilöä ja painoahan siinä tulee sen n.400-500 kg niin kuinkas käy 10 hv:n moottorin. Lisäksi lähdetään tuuliseen keliin ja aaltoihin niin onko 10hv reserviä. Meinaan ettei menisi tuulen vietäväksi koko vene lasteineen ja sitä kautta ohjattavuus kokonaan.

  Muistakaahan nyt että eihän ennen muinoin ollut kuin uppoumarunkoisia veneitä ja konetehot hyvin pieniä. Ja kyllä niillä pärjättiin kelissä, silloin kun asuttiin saaristossa ja veneilykausi kesti jäiden lähdöstä ja jäiden tuloon.

  Ja toiseksi, veneilijöillä, jotka eivät koskaan aja ns. kunnon kelissä, on usein kova huoli miten vene toimii kunnon kelissä. Jos veneellä ajetaan vain arskan porottoessa ja tuulen ollessa alle 10 m/s, miksi miettiä miten jaksaako 10 heppaa työntää venettä???

You must be logged in to reply to this topic.

X