Pääset lukemaan sivustoa tämän mainoksen jälkeen.

Keskustelu

 
Veneilyaiheista keskustelua. Liity mukaan!

Veneen sisävesille

Viewing 5 posts - 1 through 5 (of 5 total)

Home / Forums / Hytti / Veneen sisävesille

 • puska-markku

  En tunne ketään kokenutta veneilijää. joten apuva! Olen miettinyt venettä perhelle useamman vuoden ,en ole päässyt puusta pitkään.Ostin kuitenkin Ht-veneen, aika hyvänkin.On seuraavan askeleen aika. tässä muutamia pohdinnan tuntemuksia.
  VENEEN KOKO. saareen rantautuminen nopeaa ja helppoa. kanavasulun läpiajo pituusrajoitus n. 8metriä. VENEEN NOPEUS. pidän maisemista ,en vauhdista. joskus kuitenkin ajamme Ht-llä paluumatka kovaa. VENEEN LIUKUKYNNYS. sitä ei saisi juuri olla.
  veneen pitäisi olla joustava eri nopeuksille.kulkisi uppoamanopeuksessa rauhallisesti. huippunopeus väh.15 solmua. marssi 12. onko olemassa liukuva venettä millä on pystyy ajamaa vaikka 10 solmua tai 6 solmua suoraan? YÖPYMINEN. ei kovin tärkeä.päiväkäyttö olennaisempi.OLESKELU .veneily painottuu hyviin ilmoihin. ulkotilat olennaiset ,mutta sisätiloja kuitenkaan unohtamatta.UMPI VAI AVO . onko hyvää yhdistelmää olemassa? miksi umpiveneen ikkunat on kiinteät eikä avattavat.ymmärrän jäykistys asian .mutta en pidä järkevänä istua umpikopissa kuumana kesäpäivänä.avovene ei sovellu lapsiperheelle
  sateen ja auringonsuoja on mukavuusasia.HINTALUOKKA. käytetty kelpaa. 15000-35000e
  LOPUKSI.löytyykö vaihtoehtoja näillä eväillä,vai haaveilenko lopun ikää?

  veneilijä

  Veneen nopeuteen ja liukukynnykseen liittyvistä asioista päätellen taitaisit ennemminkin etsiä rungoltaan puoliplaanaria. Näiden nopeusalue ja ominaisuudet vastaisivat ehkä lähimpänä sitä mitä saattaisit etsiä. Puhtaasti liukuvilla, selkeästi V-pohjaisilla veneillä ei ole järkevää oikein koskaan ajaa liukukynnyksellä esim. noin 6-12 solmun nopeutta, kulki se sitten tuolla vauhdilla suoraan tai ei. Vene kyntää ja polttoainetta tuhrautuu paljon, eikä ajaminenkaan ehkä ole oikein miellyttävää.

  Katso joitakin vaikkapa Arvor 190 mallisia veneitä. Esimerkiksi tämä kyseinen vene saattaisi sopia tuohon kuvailemaasi tarkoitukseen ainakin ajovaatimusten, ruhtinaallisten avotilojen ja hinnan (uutena) suhteen. Ajaminen taitaa tosin tapahtua hytissä. Myös muilta valmistajilta löytyy jossain määrin vastaavanlaisia ja hintahaarukkaan hyvin sopivia vaihtoehtoja myös uutena (esim. Örnvik). Tämän mallisia veneitä saattaisi löytyä myös sellaisina, joissa kajuutan takaseinä on avoin.

  puska-markku

  onko olemassa kombi – ohjaamoja jossa lasit saa alas

  Ville

  Kaipaamaasi venettä ei olekaan. Noi Arvorit on ihan kamalia jyriä. Suurin puute sulla taitaa olla rahan puute. Kaiva jostain vähän lisää ja hanki jokin kunnon vene. Halvimmalla saa vanhoja norskeja, vaikka Fjordeja. Hiljaa pääsee, kun kaasukahvaa nostaa ylös. Trimmitasoilla liukunopeuskin on aika alhainen.

  Rantaankin pääsee vehkeellä kuin vehkeellä, ei tietysti ihan matalaan, kun vain opettelee homman. Sisävesisuiluissa taas liikkuvat vanhat höyryt ja sisävesirahtilaivatkin. Eikun veneen hankintaan ja tarpeeksi iso alle. Sitten opettelaan niin johan murheet loppuvat.

  Hyvällä rätillä muuten korvaat sen kovan katon, joka on kamala kauniina keäpäivänä. Kuka sieltä sisältä viitsii ajaa. Sateella taas ollaan rannassa kuomun alla. Silloin ei viitsi lähteä liikkeelle. Sitä paisti mistä sitten, jos pari kertaa kesässä vähän kastuu? onhan niitä sadetakkejakin.

  tuumailija

  Oliskos joku leveä ja kantavalla pohjalla varustettu liukuva vene sopiva ratkaisu.

  Leveä vene tuo hyvät tilat ja sopivasti tehtynä liukukynnys ei ole kovin iso.

  Nopsaan ajateltuna vois olla vaihtoehtoina vaikka bella 62x dc tms mallit. Leveä vene, pääsee kivasti keulaan, huonolla ilmalla kuomu päälle, kaksi makuupaikkaa, noin 30ke. Samaan hintaan saa sitten örnvikin 640 weekendin, joka on kuitenkin aika persoonallisen näköinen…

  Joku ehdotteli Arvoria. Ilmeisesti Örnvikin pilothouse veneessä on sama pohja. Örkin 640 pilothouse lähtisi 90hp optimaxilla moottoreineen 23ke, mutta on kauhean ruma?

  Mites olis beneteau 650 tjsp?

  Keskimoottori diesel veneitä on hirmu vaikee ohjata satamassa. Jättäisin ne ammattilaisille?

  Oliskos joku tilava jenkki oikea ratkaisu?

You must be logged in to reply to this topic.

X