Pääset lukemaan sivustoa tämän mainoksen jälkeen.

Keskustelu

 
Veneilyaiheista keskustelua. Liity mukaan!

Milloin vene vesille

Viewing 10 posts - 1 through 10 (of 10 total)

Home / Forums / Laituri / Milloin vene vesille

 • lyy

  Koska tällä sivustolla on aika vähän liikennettä,niin ajattelin kysäistä,milloin laitatte veneen vesille ? Itsellä tapahtuu varmaan toukokuun ekoina päivinä,koska rantaan ei sitä ennen saa viedä. Toki voi olla että veneen kunnostus ei mene putkeen ja viivästyy…

  Gary82

  Jos suunnitelmat pitää, olisi tarkoitus laskea veteen pääsiäisenä. Eilen (5.4) kävin rannassa kääntymässä ja hyvin näyttäisi jo sulaneen.

  vault6

  Vene laskettiin vesille 28.3. Kaksi viikonloppua jo vesillä ja tilaa on…

  JariP

  Tänään aamulla meni vesille

  Mariner700

  Vene lasketaan yleensä heti, kun jäät ovat lähteneet ja siitä alkaa mökkikausi, joka kestää taas seuraavaan jään tuloon asti.

  Tapani Mylly

  Meillä meni eilen. Oli mieltä ylentävä kokemus, kun koko ajan satoi ja tuuli naamaan. Siinä muutamassa minuutissa ehtii muuten kovassa sateessa valua yllättävän paljon vettä mastoa pitkin pilsiiin, siis ennen kuin sain tiivisteen paikalleen. Huomenna olis tarkoitus mennä laittamaan venho purjehtimiskuntoon vaimon ja lasten kanssa.

  Vandrock

  Krooninen ilmankosteus hidastaa vesillelaskua. Puupinnat kun pitäisi saada riittävän tanakasti lakattua; työn jatkaminen kun vene on vesillä on pelkkää utopiaa. Jostakin syystä kevätkunnostus katkeaa aina sillä sekunnilla kun pohja pääsee suolaliuokseen.

  Tapani Mylly

  Totta. Mullakin on vielä pitkä lista kaikista jutuista, mitä pitäisi tehdä. En ole kovin optimistinen, että ne tulis kesän aikana tehtyä, kun eivät ole ehdottoman pakollisia. Eihän se nyt haittaa, jos vesihanasta tihkuu vähän vettä läpi pumpatessa, tai sitlooraan on tullut jokunen tumma jälki kengästä…

  Erkki

  Varmaan muillekin on käynyt näin: syksyn tultua ei ole aikaa ja halua veneilyyn ja hoitaa veneen halliin ajoissa. Tarkoittaa, että vene on hallin perällä. Keväällä olisi kova halu merelle ja paatti laitettu talven aikana kuntoon. Hallin ovensuussa on se mattimyöhäisen vene, joka on nostettu syksyllä viimeisenä ylös eikä keväälläkään ole kiirettä laittaa paattia ajokuntoon. Eli veneilykausi alkaa sitten, kun tämä ”tulppa” on poistettu. Mutta sitä suuremmalla innolla vesille…

  Tapani Mylly

  Oltiin koko perheen voimin lauantaina laittamassa venettä purjehduskuntoon. Huomasin sitten, että osa puomin ja maston välistä puuttuu, eipä saa puomia paikalleen. Olen sen yleensä jättänyt kiinni puomiin, mutta nyt kun meni syksyllä erittäin myöhäiseen nosto, niin remppamiehet irrotti puomin. Etsin veneestä, kotoa ja kellarista, muttei löytynyt. Ei yhtään tarttis tähän vielä sitä, että osa on mennyt multa tai remppakavereilta hukkaan tai jonnekin hyvään säilöön… Huoh.
  Huomenna soitto remppamiehille ja sitten varmaan takaisin veneelle etsimään.

You must be logged in to reply to this topic.

X