Pääset lukemaan sivustoa tämän mainoksen jälkeen.

Keskustelu

 
Veneilyaiheista keskustelua. Liity mukaan!

SPV=suuri perusteellinen virhe

Viewing 10 posts - 1 through 10 (of 10 total)

Home / Forums / Laituri / SPV=suuri perusteellinen virhe

 • Marla

  Pienen veneseuran kommodorina olen tullut siihen tulokseen että oli suuri VIRHE yhdistää Veneilyliitto ja purjehtijalliitto.
  Liittojen yhdistymisen vuoksi samankaltaisten toimintojen piti karsiutua ja toimintojen selkeytyä .Kummallisesti liitolle maksettavat jäsenmaksut nousivat aika pian aivan eri kymmenille kuin veneilyliiton maksut johon seuramme on aikoinaan liittynyt.
  Seuramme tarkoitus on että veneily on turvallista ja veneet on katsastettu .
  Nyt kun olemme SPV.n jäseniä rahamme 12,50€ /seuramme jäsen menee mielstäni Suomen kilpapurjehduksen tukemiseen Päävalventaja yms.
  Eli onko oikein että matka-/huviveneilijä maksaa siitä että Suomalaisia valmennetaan pärjäämäänjpurjehduskisoissa.
  Mielestäni kilpapurjehdukselle pitäisi olla oma liitto ja matkaveneilylle omaliitto.
  Sekin on aivan uskomatonta että jos pyydämme SPV.stä esim juniorikouluttajan viikonlopuksi hinta on 800€ +hotellimajoitus.
  Veneilyliiton aikana tuo summa oli ehkä 100€+majoitus.
  SPV ei ole sentään ainut vaihtoehto siksi meidänkin seuramme erosi
  SPV.stä
  Emmekä ole ainut seura joka on eronnut tai on eroamassa SPV.stä tietojeni mukaan.
  Mielenkiinnolla odotan kommentteja vaikka tuntuu että tämä mielipiteeni ei ehkä näy täällä venenetissä koska alan lehdet eivät asiasta kirjoita.

  HL

  aragorn

  Silloin kun yhdistymistä puuhattiin, olin sitä vastaan. Pohdin sillon, että miksi purjehtijoiden pitäisi nostaa motareiden imagoa veneilyssä?

  Mitäs sanot?
  Nyt ollaan yhdessä, eikä tämä kovin kauhealta minusta tunnu.

  Juniorikoulutus maksaa ja eikö kuitenkin ole hyvä, että nuoret saavat oikeanlaista ja ammattitaitoista ohjausta vesillä liikkumiseen.
  Ei kumpikaan – ei edellinen eikä nykyinenkään liitto – katsasta, eikä tee veneilystä sitä kautta turvallisempaa. Ohjauksella, mikä sillä muutamalla satasella nuorille kustannetaan , toivotaan turvallisempaa veneilyä kaikille ja asenteen muutosta myös nuorten vanhemmille.

  Onko sinusta samantekevää pärjäävätkö suomalaiset urheilijat maailmalla?
  Se mitä entinen seuranne maksoi tukena urheiluun, ei varmasti ollut montaakaan euroa.

  Kai tiedät, että kun ette enää kuulu SPV:hen teillä ei ole enää oikeutta käyttää hienoa lippuanne.

  Epätietoinen

  Mites tämä lippu-asia oikein on? Eipä kai SPV ”omista” seurojen lippuja.Käsittääkseni lippu on kaytettävissä vaikka kuuluisi eli liittoon!!!

  aragorn

  Veneilijän vuosikirjassa on kaikkien Suomen veneily-yhdistysten lipun erikoismerkit, mikä on jokaisen veneily-yhdistykseen kuuluvan seuran lipussa.

  vapaa ehtoinen

  Meillä venekerhossa on vapaa ehtoista maksaa SPV maksu.Reilusta sadasta jäsenestä n,30 maksaa liittoon ja saa Navigator lehden kotiin.Omasta mielestä saisi olla vapaa ehtoista kaikille.Itse en kuulu liittoon en katso saavani mitään siitä kurssit kalliinpia kuin kansalaisopistossa(rannikkolaivuri)

  vapaa ehtoinen

  Meillä venekerhossa on vapaa ehtoista maksaa SPV maksu.Reilusta sadasta jäsenestä n,30 maksaa liittoon ja saa Navigator lehden kotiin.Omasta mielestä saisi olla vapaa ehtoista kaikille.Itse en kuulu liittoon en katso saavani mitään siitä kurssit kalliinpia kuin kansalaisopistossa(rannikkolaivuri)

  aragorn

  Olet hoksannut aivan oikein. Erilaiset yhdistykset, esim. SPV tai SKP ovat yhdistyksiä, mihin voi vapaaehtoisesti liittyä. Jos et kuulu, esim SKP.hen et myöskään voi kantaa sen lippua tai rintamerkkiä.

  Marla

  Seuramme lippu ei todellakaan ole spv.n omaisuutta.Aikanaan olemme Trafin edeltäjältä saaneet päätöslauselman jossa lippumerkkimme on hyväksytty. Kyseisen päätöksen esittämällä olemme saaneet lippumme tilata valmistajalta.(ei spv.ltä)
  Vaikkemme enää kuulu spv.hen tulemme käyttämään ja saamme edelleen käyttää seuramme lippua. Tiedossamme on että ainoastaan KATSASTETTU vene saa käyttää seuran lippua.
  Lippua käyttävät veneemme ovat tulevaisuudessakin katsastettuja , koska on olemassa vaihtoehto spv.lle .
  Liittojen yhdistymisen taustalla oli kyllä se että purjehtijoiden rahat oli loppu eikä mooottoriveneilijöiden imagon kohotus (PS.sitten vasta on oikea purjehtija kun purjeveneessä ei ole moottoria ollenkaan) . Nytkin on sama tilanne että spv.n rahat on loppu( kiitos kilpailujen ja valmentajien) koska jäsen seuroja vaaditaan ilmoittamaan kaikki jäsenet eikä vain osaa.
  Väkisinkin tulee mieleen että veneseurat ovat olemassa spv.n takia kun tilanteen pitäisi olla päinvastoin , tödennäköisesti jäsenseurat edelleen vähenee.
  Palstalla on mainittu joitakin yhdistyksiä ja niiden tunnuksia . Olemme kuuluneet spv.hen muttemme ole koskaan käyttäneet kyseisen yhdistyksen lippua .
  Ennakoiko mainittu lyhenne SKP tulevaa eikös se ole yhtäkuin Suomen kilpapurjehdus.
  Mielestäni on OK jos harrastaa jonkin tason urheilua kun hankkii rahoituksen itse tai kyseiseltä lajiliitolta .
  Itse minäkin joudun harrastukseni maksamaan.

  HL

  aragorn

  Olet aivan oikeassa, on olemassa toinenkin taho, Trafi. Kannattaa päivittää tiedot veneen katsastuksesta Trafin sivuilta. Lyhykäisyydessään, Trafi on velvoittanut pienet huviveneet, joita ei käytetä ammattiliikenteessä SPV.n liittojen katsastettaviksi. Meitä katsastajia ei kielletä, mutta ei myöskään kehoiteta katsastamaan vapaamatkustajia.

  Marla/HL

  Tiedän että trafi katsastaa vain ammattiliikenteen aluksia ei huviveneitä.
  Vaihtoehdolla en tarkoittanut trafia.
  Emme myöskään käytä muiden seurojen katsastajia vaan omia katsastajia , jotka on koulutettu muualla kuin spv.ssä

  HL

You must be logged in to reply to this topic.

X