Pääset lukemaan sivustoa tämän mainoksen jälkeen.

Keskustelu

 
Veneilyaiheista keskustelua. Liity mukaan!

Juttuehdotus: suunnittelukategorioiden D ja C vaatimukset

Viewing 2 posts - 1 through 2 (of 2 total)

Home / Forums / Laituri / Juttuehdotus: suunnittelukategorioiden D ja C vaatimukset

 • Toive

  Hei

  Näkisin mielelläni esim. Kippari-lehdessä jutun, jossa kerroittaisiin mitä suunnittelukategoriat D ja C tarkoittavat, mitä vaatimuksia ja testejä veneiden on täytettävä.

  Opinnäytetyön (www.doria.fi/bitstream/handle/10024/63180/nbnfi-fe201304193279.pdf) sivulla 9 on taulukko 1 D- ja C-kategoroiden vaatimuksista, mutta taulukon tiedot ovat jo vanhentuneet eikä taulukkoa ja käytettyjä symboleita ole selitetty.

  Finnboat Newsin numerossa 1/2013 on sivulla 18 on kerrottu uudistuneista vaatimukista, mutta jälleen hyvin epämääräisesti.
  http://www.finnboat.fi/linked/fi/FinnboatNews1-2013.pdf

  Asioita on myös sivuttu esityksessä http://www.tekes.fi/fi/gateway/PTARGS_0_201_403_994_2095_43/http%3b/tekes-ali2%3b7087/publishedcontent/publish/fi_content/news/standardit_joulu_2010.pdf

  Olisi mielenkiintoista nähdä yhteenveto uudistuneista vaatimuksista ja selitykset mitä käytännössä mikin koe tarkoittaa (esimerkiksi missä koehenkilöiden oletetaan seisovan laitakuormakokeessa). Jutussa voitaisiin myös vierailla VTT:llä, jossa testejä tehdään.

  ajossa…

  Ilmeisesti mikään säännös ei vaadi, että ajossa vetta ei saa tulla laidan yli? Ei ainakaan mikäli uusi Buster X täyttää kaikki tarvittavat vaatimukset. Buster X nimittäin saattaa hörpävä kaarroksissa vettä laidan yli: http://i.imgur.com/GtqzuAO.jpg

You must be logged in to reply to this topic.

X