Pääset lukemaan sivustoa tämän mainoksen jälkeen.

Keskustelu

 
Veneilyaiheista keskustelua. Liity mukaan!

Vettä tihkuu pilssiin.

Viewing 6 posts - 1 through 6 (of 6 total)

Home / Forums / Laituri / Vettä tihkuu pilssiin.

 • Veneilijä

  Viikko sitten tähän asti rutikuivaan pilssiin oli ilmestynyr parin kahvikupin verran vettä. Vene on keskimoottorinen uppoumavene joten potkurinakselin vuoto tuli ensimmäisenä mieleen.

  Ainakaan toistaiseksi ongelma ei ole yltynyt vuodoksi, mutta millainen riski siinä on? Vaikuttaa siltä että paikallaan ollessa vettä ei tule lisää vaan ajaessa ja pitkittäissuunnassa keinuessa.

  Elääkö asian kanssa tämän veneilykauden vai pitäisikö nostaa ylös korjattavaksi? Vene on lujitemuovivene ja ikää 3 vuosikymmentä.

  Ajja

  Talinauhapoksissa vettä saa ja on hyväkin tihkua hieman läpi. Se estää poksin kuumenemisen. Poksi ei saa olla käteen kuuma ajettaessa, lämmin kylläkin. Jos vettä tulee paljon, voi poksia kiristää varovaisesti, esimerkiksi 1/4 kierrosta kerrallaan ja katsoa mitä tapahtuu. Ylikiristäminen johtaa akselin kulumiseen.

  Jos kiristysvarat on loppu, pitää nauha vaihtaa. Sitä varten vene pitää nostaa ylös. Jos poksi on käynyt kuumana, akseliin on voinut tulla ura, jolloin akseli pitää kunnostaa.

  Talinauhapoksin hyvä puoli on ettei se lakkaa kokonaan toimimasta eli riski vuodon äkilliseen lisääntymiseen on pieni. Huono puoli on pieni tihkuminen.

  Keinumisen ei pitäisi vaikuttaa mitenkään veden tihkumiseen. Veden huomaa silloin helpommin. Jos vettä tulee enemmän keinunnan aikana, se tulee muualta. Läpiviennit, WC, moottori…?

  Jareta

  Kannattaa tutustua siihen akselin läpivientiin, miten se on toteutettu. Siinä voi olla mahdollisuus esim kiristää tiivistettä tai pumpata lisää vaseliinia läpivientiin.

  Vanhoissa ns taliboxseissa oli jopa toivottavaam, että vettä tuli vähän läpi (vesi vanhin voitehista). Sanottiin, että päivän ajon jälkeen normaali kertymä vettä oli juurikin tuo kahvikupillinen.

  Paniikkiin ei ole aihetta. Uskon, että voit hyvin ajaa kauden loppuun ja tarkkailla tilannetta. Tosin vettä voi tulla muistakin läpivienneistä tai esim moottorin jäähdytysveden liitoksista ja niiden vuotaminen voikin olla sitten paljon vakavampi juttu.

  Veneilijö

  Kiitokset asiallisista vastauksista.

  Rope

  Akselin/boksin lisäksi vuoto voi olla myös muualla ja erityisesti pienten vuotojen kohdalla havainnointi voi olla hankalaa. Apuna voi käyttää esimerkiksi sanomaleheä josta seuraamalla näkee mistä vesi tihkuu. Muita mahdollisuuksia vuodolla ovat esimerkiski läpiviennit, letkujen liitokset ja merivesipumpu.

  Eli ensikksi kannattaa paikantaa kohde ja sen jälkeen pohtia mikä olisi korjaustapa/tarve.

  aragorn

  En tiedä onko motareissa kyseistä ventiiliä, mutta jos on tarkista se.

You must be logged in to reply to this topic.

X