Pääset lukemaan sivustoa tämän mainoksen jälkeen.

Tilaa

Keskustelu

 
Veneilyaiheista keskustelua. Liity mukaan!

Merimetso Kippari 6/2013

Viewing 5 posts - 1 through 5 (of 5 total)

Home / Forums / Laituri / Merimetso Kippari 6/2013

 • Lukija

  Mukavaa on, että Kippari-lehdessä on silloin tällöin muitakin artikeleita, kuin itse veneilyyn liittyviä. Näiden artikkelien osalta kuitenkin toivoisi neutraalia aiheen käsittelyä. Kipparin numerossa 6/2013 oli fanaattisuudessaan kylpevä artikkeli merimetsoista. Kohtuullista olisi ollut, että artikkelissa olisi ollut myös osio saaristossa asuvan tai siellä aktiivisesti liikkuvan kynästä. Tällöin olisi saatu toinenkin näkökulma aiheeseen. Koko artikkeli huipentuu korniin loppukappaleesee, jossa kehoitetaan nauttimaan komeista mustankiiltävistä linnuista ja niiden paluusta. Itse en nauti vaan pistää vihaksi, kun näen yli sadan(100) linnun parvien lentävän päivän päätteeksi ”kalstusmatkaltaan” sisäsaarien ja karien rannoille sontimaan ja tappamaan kasvuston. Aamuisin sitten toistuu samat lennot toiseen suuntaan. Merimetso on jo tällä hetkellä niin suuri riesa saaristossa, että sen metsästäminen pitäisi sallia mitä pikimmin. Myös pesinnän häirinnän rajoja pitäisi laventaa. Omalta osaltani tulen saaritossa liikkuessani tekemään kaikkeni, jotta kyseinen lintulaji ei löydä rauhaisia pesimisalueita sisäsaaristossa – ja näin tulee kuulemani mukaan tekemään moni muukin. Meitä on runsaslukuinen määrä ihmisiä, jotka emme todellakaan nauti ko. linnun ”paluusta” saaristoon.

  Lukija

  Itselläni ei ole henkilökohtaista kosketusta tuohon otukseen,mutten myöskään suvaitse sitä saaristossamme.Ovat sen verran karua katsottavaa sen tappamat saaret ja luodot. Haittaeläin siinä kuin rottakin…Luonnon monimuotoisuus on hyvä asia,muttei pidä päästää asioita lapasesta.

  Lukija

  Samaa mieltä. Merimetsojen ja muiden vahinkoeläinten vähentäminen on tehty käytännössä mahdottomaksi fanaattisten yksisilmäisten luonnonsuojelijoiksi itseään kutsuvien, mutta luonnosta vieraantuneiden ihmisten toimesta jotka ovat miehittäneet ao virat virkakoneistossa. Aika-ajoin julkaistaan nolla tutkimuksia joissa tehdään utopistisia väittämiä merimetsojen hyödyllisyydestä. Järkevä keskustelu on turhaa ja tilanne vain huononee. Johtopäätös on että on toimittava aina kun mahdollista.

  Lukija

  On se hyvä puolustella Citymaastureissa istuen näitä kallioiden paskantajia.
  Tilastot mitä kukin osapuoli julkaisee ovat aivan erillaisia.
  Kun pesintäaika on ohi niin kummasti olkaa saaret ja karikot valkaistua pitkin saaristoa.

  Lukija

  Samaa mieltä, pitäis noita lokkeja ruveta hävittämään kanssa. Paskoo veneen päälle ja kokoajan saa olla pesemässä.

You must be logged in to reply to this topic.

X