Pääset lukemaan sivustoa tämän mainoksen jälkeen.

Tilaa

Keskustelu

 
Veneilyaiheista keskustelua. Liity mukaan!

Hiilikuitujäljitelmää mittaripaneeliin

Viewing 3 posts - 1 through 3 (of 3 total)

Home / Forums / Laituri / Hiilikuitujäljitelmää mittaripaneeliin

 • AD41

  Olisko kellään tietoa mistä saisi hankituksi pieniä eriä sellaista lämpömuovattavaa kiiltäväpintaista akryylilevyä jossa on hiilikuitujälitelmä pinnioite.

  Liimattavia kalvoja on vaikka kuinka, esim Motonetissä, mutta pitäisi olla juuri tuollaista 2-4 mm paksua akryyliä josta saa myös reunat kiillotetuksi. Aito hiilikuitulevy on sika kallista ja reunat ainakin kotikonstein jää helposti kovin epäsiisteksi. Käsittääksen tätä on käytetty ainakin joissan Bellan malleissa mittaripaneeleissa.

  Nortti

  Moro

  Evonik Plexiglas:ilta löytyy Carbonfiber print PMMA mutta vain 8 ja 10 mm
  http://www.plexiglas-shop.com/pdfs/en/432-16%20PLEXIGLAS-mit-Dekor-en.pdf
  Maahantuoja on Foiltek mutta se on tukkukauppa eivätkä tod näk myy yksityisille. Jos myyvät niin pitänee ostaa koko levy 2050x3050mm

  Luciten Perspex valikoimista en nopeasti löytänyt, mutta soittamalla maahantuojalle Vinkille sekin varmaan selviää.

  Olethan tietoinen että akryylin muovaamisessa pitäisi olla korkealaatuinen imumuotti ja pintaan painettu kuvio venyy ja repailee vähänkin isommissa vedoissa. Akryylin länpömuovaus tehdään yleensä alipainevetona ja koko kappale on ensin kuivattava n 1 vrk uunissa n 80 -85 c kuplimisen estämiseksi ja sitten vetolämpötila muistaakseni n160-180 C.

  Nortti

  AD41

  Kiitos vastauksesta, kokeilenpa tuolta.

  Tuo lämpömuovaus oli lähinnä yritys kuvata materiaalia. Omassa pikku projektissani pelkästään suoria pintoja, en edes haaveile laajemmasta lämpömuovauksesta tai edes yhden dimension taivutuksista.

  Ja hiilikuitukuvio siksi että moottorivalmistajan mittaripaneeli on juuri tuollaista ja nyt jäi edellisestä mittaritaulusta aukko joka pitäisi peittää, ja siis mielellään samanlaisella kuviolla.

You must be logged in to reply to this topic.

X