Pääset lukemaan sivustoa tämän mainoksen jälkeen.

Tilaa

Keskustelu

 
Veneilyaiheista keskustelua. Liity mukaan!

0penCPN navikointi

Viewing 5 posts - 1 through 5 (of 5 total)

Home / Forums / Laituri / 0penCPN navikointi

 • apua kaipaava

  Olen ladannut ilmaisen OpenCPN navikointiohjelman, uusimman version 2.5.0. Muuten vaikuttaa hyvältä, kunhan saisin ladattua kartat. Ohjelman ohjeissa kyllä kerrotaan miten se tehdään, mutta ohje taitaa olla vanhan 1.3.6 version ja tätä versiota ei voi enään ladata mistään. Olisikohan jollakulla teistä kokemusta, miten saisin homman toimimaan.

  Navigare necesse est

  Sinulla on siis karttoja ja oikeassa formaatissa?
  kts. http://opencpn.org/ocpn/installing_charts

  apua k.

  Ei ole vielä karttoja hankittuna, koska en ole ihan varma käykö Navionics kartat siihen. Nyt tiedän, että C mapin uusin versio ei käy. Tuon antamasi linkin kuvat eivät vastaa version 2.5.0 n kuvia, vai johtuuko se siitä, etten ole ladannut kartta- aineistoa läppäriin.

  zfzXsgXC

  Surprisingly well-wrtiten and informative for a free online article.

  Mika

  Latasin myös OpenCPN ohjelman ja sen sivuilla olevien ohjeiden perusteella openSeaMap.org ista karttoja. Resoluutio on todella ikävästi liian suuri navigointi käyttöön. En vielä tarkastanut saisiko openSeaMapin käyttöliittymällä generoitua tarkempia karttoja.

  Toisaaltaan jos suomen kesälomalaiset käyttäisivät edes puolituntia aikaansa laittaakseen lähiseudun merimerkit ja kivet ylös tuonne openSeaMapiin, niin karttahan olisi parempi kuin maksulliset vastaavat. Itse aloitin jo esimerkillisesti ja laitoin mökin lähivesillä olevia merkkejä paikoilleen. 🙂

  Maakuntahallitukselta saa ladattua ilmaiseksi monia karttoja, koska ne aineistot avattiin vapaaseen käyttöön. http://www.maanmittauslaitos.fi/avoindata Tämä siis tapahtui kansalaisten taistelun jälkeen kun byrokraatit tajusivat vihdoin että verovaroin tuotetuista aineistoista ei oikein ole järkeä taas laskuttaa yksityisiä kansalaisia.

  Niitä voisi periaatteessa käyttää karttapohjina toistaiseksi. Itsellä vielä konversio tekemättä, mutta latasin jo niitä saaristomeren alueelta itselleni.

You must be logged in to reply to this topic.

X