Pääset lukemaan sivustoa tämän mainoksen jälkeen.

Keskustelu

 
Veneilyaiheista keskustelua. Liity mukaan!

Nopeusrajoitukset ja veneilijän oikeusturva

Viewing 1 post (of 1 total)

Home / Forums / Laituri / Nopeusrajoitukset ja veneilijän oikeusturva

 • s432io

  Lain mukaan nopeusrajoituksista päättää ympäristökeskus tai väylien osalta joku muu instanssi. Laki antaa oikeuden merkitä rajoitukset tietyin ehdoin vesialueelle ja rannoille. Laki ei kuitenkaan velvoita ketään merkitsemään rajoituksia vesille eikä edellytä, että rajoitukset, jotka ovat merkitty olisi havaittavissa.

  Rajoituksia ei ole koottu minnekään, josta ne voisi hakea eikä kenenkään velvollisuus ole niistä tiedottaa. Jos rajoituksista on kartta, sen ei tarvitse pitää paikkaansa vaikkapa siksi, että se on unohdettu päivittää tai on päätetty lopettaa palvelu ja kartta on vain jäänyt näkyville.

  Osa rajoituksista on helppoja arvata eikä niistä tarvittaisi edes merkkejä, terve järki riittää (tosin terve järki on subjektiivinen, kaikilla on sitä omasta mielestä enemmän kuin naapurilla). Mutta kuka tietää esimerkiksi , että Helsingissä Pihlajasaaren pohjoispuolella sisääntulevilla laivaväylillä on rajoitus 30 km/h? Seuraava kysymys on tietenkin, kuka tietää, mitkä lasketaan niiksi väyliksi…

  Haluaisin mielelläni vastauksen joltain, joka virkansa puolesta joutuu päättämään näistä asioista.

  taa joko merkitsemättömiä tai kulkusuunnasta näkymättömiä rajoituksia ja toisaalta mikä on veneilijän oikeuturva tilanteissa, joissa tulee sakko rajoituksesta, jota ei ole voinut havaita sen puuttumisen tai huonon merkinnän takia?

You must be logged in to reply to this topic.

X