Pääset lukemaan sivustoa tämän mainoksen jälkeen.

Keskustelu

 
Veneilyaiheista keskustelua. Liity mukaan!

CE-kyltti, turvallista veneilyä?

Viewing 3 posts - 1 through 3 (of 3 total)

Home / Forums / Laituri / CE-kyltti, turvallista veneilyä?

 • pegasos

  Helsingin edustalla upposi muutama päivä sitten Yamarin, joka sai keulasta aallon sisäänsä eikä siitä toipunut. Veneessä on tietenkin CE-kyltti.
  Jospa sen tilalla olisi ollut esim. USA:sta tuotu Boston Whaler ilman tuota kylttiä, niin uskon ettei tuota uppoamista olisi tapahtunut. CE-sertifikointi takaa tietyt asiat mutta se ei takaa, etteikö parempiakin veneitä maailmasta löytyisi vaikkakin ilman tuota kylttiä. Eli puhdas omien EU-markkinoiden suojelua varmistava asia on kyseessä.

  Fobia

  Osittain olen samaa mieltä. CE merkintä tuntuu kyllä juuri siltä, että sillä suojellaan EU:n sisäisiä markkinoita.

  Boston Whaler ei tosiaan olisi uponnut, eikä terhikään. Kummassakin on täytteenä Polyuretaani vaahtoa joka kelluttaa veneitä vaikka olisivat täynnä reikiä ja vettä.

  Sen sijaan joku muu amerikkalainen vene olisi uponnut siinä missä suomalainenkin. Onnettomuuksia sattuu kaikille veneiille.

  pegasos

  Sama juttu, osittain samaa mieltä ja eri mieltä. Varmaan jokunen jenkkikin olisi uponnut mutta yleensä niissä on hyvinkin reippaat poistot kannelle tulleelle vedelle, toisin kun kotimaisissa….niissä poisto(t) on selvästikin suunniteltu vain sadeveden poistoon eikä suurelle määrälle vettä

You must be logged in to reply to this topic.

X