Pääset lukemaan sivustoa tämän mainoksen jälkeen.

Tilaa

Keskustelu

 
Veneilyaiheista keskustelua. Liity mukaan!

Lastemme liivit ym.varastettiin

Viewing 5 posts - 1 through 5 (of 5 total)

Home / Forums / Laituri / Lastemme liivit ym.varastettiin

 • paatti

  Emme ole 20-vuotisen veneilyhistoriamme aikana törmänneet varkaisiin satamissa, mutta nyt pelkäämme pahoin, että ajat ovat muuttuneet. Nimittäin heinäkuun puolessa välissä Maarianhaminan Itäsataman lasten leikkipaikalta vietiin 4 ja 6-vuotiaiden lastemme pelastusliivit! On vaikea kuvitella, että joku otti ne vahingossa, koska muutoinhan rehellinen ihminen olisi jossain vaiheessa veneilyään huomannut erehtyneensä ja soittanut satamakonttoriin. Säälittävää, että jollain ei ole varaa ostaa itse lastensa liivejä, vaan varastaa toisten ja vaarantaa samalla heidän turvallisuuden. Toivomme, että kyseessä ei ole veneilijä, vaan ohikulkija. Se olisi laiha lohtu, että veneilijoihin voisi jakossakin luottaa…paitsi kun ensin ostettuamme kaupungilta uudet liivit ja jatkettuamme matkaa Rödhamniin kävi taas pieni näpistys. Poikamme crocsit ja uusi haavi vietiin hiekkarannalta! Olette varmaan ylpeitä itsestänne!

  merimies

  Näin on mutta kannattaisi ehkä jatkossa pistää arvokkaammat esineet lukittavissa tiloissa. Omassa satamassa naapuriveneeltä vietiin vesisukset hytistä joka ei ollut lukittu kyllähän sitä harmitti ku vaiva olisi ollut pieni kääntää avainta…Ja huoh kun menee lasten kamoihin kimppuun toivottavasti tällaista ei toistu.

  Mpj

  Jup, meiltä lähti viikko sitten Kotkassa maasähköadapteri päivän aikana omille teilleen. Taloudellisesti ”vain” 10€ tappio, mutta harmittaa jos piuhatkin pitäisi olla ketjulla kiinni ettei häviä. Toivottavasti meni tarpeeseen.

  OT

  Oli toissakesänä seurasatamamme vieraspaikkojen vieressä sijaitsevalla paikalla. Tuntui vähän kolkolta havaita, että ruorin pinnaan kuivumaan jätetyty purjehdushanskat olivat viikon aikan hävinneet. Avotilan päällä on vielä umpiteltta joten pari vetoketjuakin oli pitänyt rosvon avata. Plotteri on tullut tavaksi irrotella, kohta se lienee tarpeeksi vanhaa mallia ettei konnia kiinnosta.

  carlos37

  Omaan veneeseeni on murtauduttu kahdesti kuukauden aikana. Säilytyslaatikoiden lukkosalvat ruuvattu & liimattu kierrelukitteella ja vat- hyväksytyt Abus Marine lukot. Ensin lähti 25 l quicksilver pa- tankki ja jälkimmäisellä kerralla tarvikelaatikko, jossa oli ensiapuvälineet, valotikkuja, hakuvalo, kiikarit, Leatherman yms. (odottamassa muinaistulien yön iltareissua, joka jäi tekemättä). Kun lukitus on kunnossa, oli sitten rikottu laatikoiden kansia ja muita rakenteita. Paikka oli Paraisten kunnallinen venelaituri vedenpuhdistamon vierellä. Tarina kertoo, että tässä muinaistulien aikaan on kunnan laitureista viety mm. soutuvene ja murtauduttu useisiin veneisiin, eri laituripaikoissa. Lisäksi ainakin yksi auto on rusikoitu liki lunastuskuntoon kunnan laiturin p- paikalla.

  Joten on syytä varovaisuuteen Paraisilla ja kaikki omaisuus pois veneestä. Lienee jokin paikallinen jengi, joka etsii lähinnä bensaa. Ainakaan netin palstoilla ei ole ollut täälläpäin myytävänä oikeastaan mitään, jota voisi epäillä ’kuumaksi’. Taitanee olla niin, että otetaan, mitä nopeimmin irti lähtee, vahingoista välittämättä, eikä edes ymmärretä esim. polttoainetankkien rahallista arvoa. Omassa veneessäni veikkaan käytetyn sorkkarautaa luukkujen tuhoamisessa. Ehkä tämä porukka sitten narahtaa, kun joku saapuu sattumalta paikalle ja saa talteen vaikka auton rekkarin tms. Poliisi vain keräilee ilmoituksia, mutta on resurssipulassaan täysin vailla keinoja valvoa kaikkia näitä alueita. Länsi-Turunmaan kaupunki ei taas ole lainkaan kiinnostunut omaisuuden suojan lisäämisestä esim. muutamalla edullisella valvontakameralla (ir- kamera n. 200 e ja gsm liittymä, sekä joku tietokone / verkkolevy tallennukseen esim. 7 vrk tallennus). Venepaikkamaksut kerätään täsmällisesti, mutta vastineeksi ei saa, kuin vuosia samanlaisena pysyneen paikan, jonka kiinteät kustannukset on maksettu aikoja sitten ja ylläpitoon ei käytetä rahaa juuri lainkaan. Tässä tilanteessa voisi osan maksuista ’palauttaa’ tunnollisille maksajille, omaisuuden suojan lisäämisenä (aidat, kameravalvonta…). Olen jo harkinnut venepaikasta luopumista ja veneen säilyttämistä trailerilla, omalla pihalla ja siitä sitten varusteineen veteen, kun menee kalaan, tai vaikka päiväretkelle (yli yön ei täällä enää uskalla autoa jättää venerantaan, vaikka on ajonestot ja varashälyttimet).

  Jos joku huomaa myytävänä olevia sekalaisia venevarusteita Paraisten seudulla, heittäkää kommentti palstalle. Ainakin minua kiinnostaa Quicksilver- tankki 25 l, Mercury pikaliittimellä (tussiteksti 98E), laajahko ea- varustus, valotikkuja & pari rakettia ja 3W teholed hakuvalo. En ole todellaakaan ainoa täällä, joka kaipaa vastaavanlaisia tavaroita. Ei täällä riitä, vaikka lukkosalvat olisi kiinnitetty kuinka lujasti tahansa, ja käytetty kunnon lukkoja; muoviset & lasikuitukannet säilytystiloista saa äkkiä rikki, kun mukana on vaikka sorkkarauta ja vasara. Ja mitä ei kelpaa mukaan, paiskataan sitten mereen.

You must be logged in to reply to this topic.

X