Pääset lukemaan sivustoa tämän mainoksen jälkeen.

Tilaa

Keskustelu

 
Veneilyaiheista keskustelua. Liity mukaan!

Lokakuun kippari

Viewing 4 posts - 1 through 4 (of 4 total)

Home / Forums / Laituri / Lokakuun kippari

 • Lukija

  Muutama asia jäi uusimmasta kipparista mieleen:

  Päälimmäisenä Bella testi.

  Minusta tämä juttu teki aika selvästi tyhjäksi sen väitteen, että toimittajat eivät uskaltaisi juurikaan moittia isojen valmistajien veneitä. Respektiä teille siitä. Jutun otsikointi kannessa oli kyllä vähän hölmö. Bellalle kiitosta ja moitteita tms. Eikö se nyt ole aika itsestään selvää, että testatut veneet saavat kiitosta ja moitteita.

  Kiitoksia myös, että olette seuranneet sen uponneen kotkalaisveneen vaiheita ja uppoamissyitä. Varmaan lopun saamme lukea onnettomuustutkintalautakunnan raportista.

  Pientä ihmetystä herätti kuitenkin Ison Vasikkasaaren matalikolle karille ajaneen veneen näyttävä käsittely lehdessä. Vähän tuli mieleen, sellainen vahingonilo, koska vene oli kuitenkin aika näyttävä. Suomessa tapahtuu kuitenkin aika paljon karilleajoja joka kesä, eikä niitä raportoida venelehdissä.

  Huvittavaa oli myöskin Carverin omistajan kertomukset kokemuksia veneestäni – sarjassa.
  ”18 m/s ei aiheuta reittimuutoksia” No jos sisäreittejä ajaa, niin ei kai, mutta turha väittää, että esim helsingin edustalla tuollaisessa keskituulessa enää ilokseen ajelisi.

  Eikä se 10 m vene nyt niiiiiin iso ole kun omistaja väittää 🙂

  Lukija

  On varmasti totta, että jos Helsingin edustalla on tuulen nopeus 18m/s niin harva vene siellä matkavauhtiaan pitää. Yleensä noinkin kovalla tuulella merkitsevä aallonkorkeus kipuaa tuulensuunnasta riippuen jopa yli kolmeen metriin, mikä taas tarkoittaa sitä, että suurimmat yksittäiset aallot voivat olla yli viisi metrisiä. Toki jos kyseinen veneen omistaja pitää matkavauhtinaan runkonopeutta, eli noin seitsemää, kahdeksaa solmua ei moinen aallokko vielä suurempia ongelmia pitäisi tuottaa.

  Lukija

  Paras lehti pitkiin aikoihin sisällöltään ehkä maksan laskun ja jatkan tilausta jos jutut jatkuu sisällöltään .

  Lukija

  pitkästä aikaa luin Kipparia, kun olen tilannut Vene-lehteä. Nyt kumminkin sain synttärilahjaksi Kipparin parin vuoden ajaksi ja lokakuun numero oli eka.
  Täytyy myöntää, että on kyllä paljon parempi lehti kuin kilpailijansa!!

  Tuo bella-juttu kyllä huvitti, lähinnä valmistajan puolesta, eli eikö Bellan kaverit koeajo enää itse tekeleitään, kun tuollaisia suoltaa pihalle… =)
  Carveri oli kyllä hieno vene… Alkoi veneen vaihtokuume nousta… Ei tosin Carveriin…

You must be logged in to reply to this topic.

X