Pääset lukemaan sivustoa tämän mainoksen jälkeen.

Tilaa

Keskustelu

 
Veneilyaiheista keskustelua. Liity mukaan!

Lukijapalstasta sekä Sjöbergistä

Viewing 4 posts - 1 through 4 (of 4 total)

Home / Forums / Laituri / Lukijapalstasta sekä Sjöbergistä

 • Meriossi

  Tervehdys,

  Olen Kipparilehden aktiivinen tilaaja, moottoriveneilijä sekä purjehtija. Moottoriveneilyssä nautin vauhdista mennentullen teemalla 30 solmua on vasta alku.

  Uusimmassa numerossa 5/2009 oli rakentavasti kirjoitettu sekä huolestunut lukijakirje Poker Runin reitin suunnittelun virheestä Taalintehtaan nopeusrajoitusalueelle sekä nopeusrajoituksen kymmenkertaisten laiminlyöntien aiheuttamista vaaratilanteista.

  Toimituksen vastine lukijakirjeeseen oli yllättävän kevyt. Lainaus: ”virkavalta luonnollisesti valvoo tapahtumaa tiukasti, mutta kaikkeen ei luonnollisesti pystytä puuttumaan”.

  Samaan aikaan olen pidempään seurannut toimituksen vahvaa henkilökohtaista kannanottoa artikkeleissa eri tyyppisiin mielipidekysymyksiin veneilyn tapakulttuurista, veneiden ominaisuuksista ja turvallisuudesta. Puhumattakaan Sjöbergin jopa kärjistävän värittyneeseestä arvomaailmasta.

  Esitän kysymyksen toimitukselle miksi vastine lukijapalstalla numerossa 5/2009 ei vastaa yleistä linjaanne tarttua asioita sarvista etenkin kun kyse on faktapohjaisesta virheestä joka kuvastaa laiminlyöntiä sekä reittisuunnittelussa, kilpailijoiden lain noudattamisessa sekä virka-vallan olennaisen havaitsemisessa kilpailun valvonnassa?

  Toinen meriossi

  Tervehdys,
  kummastelin itsekin toimituksen lempeää suhtautumista melko vakavaan rikeeseen! Olen itsekin moottoriveneilijä ja pidän vaudikkaista veneistä, mutta 10 km/h:n nopeusrajoitusalueella ei kuulu ajaa reilua ”plaani-nopeutta” (kuvien mukaan reilusti yli 30kn.).

  Moottoriveneilijöiden hyviä merimiestapoja arvostellaan usein erityisesti purjehtijoiden toimesta. Kipparin toimituksen ymmärtäväinen vastine sekä ko. veneiden kipparit ovat omiaan ylläpitämään tällaista mielikuvaa.

  Vastauksemme noudattelee täysin linjaamme, jonka mukaan tuomitsemme lain rikkomukset. Ylinopeus ei ole sallittua kokoontumisajoissa tai muissakaan tapahtumissa, kun kyse ei ole suljetulla alueella pidettävästä kilpailusta. Jos kommenttiamme tulkitaan toisin, kyseessä on virhetulkinta.

  Rajoitusten valvonta ja mahdolliset rankaisutoimet kuitenkin kuuluvat poliisille, eikä tapahtumaa tai sen järjestäjiä tule mielestäni tuomita joidenkin asiattomasti käyttäytyneiden tai rajoituksia rikkoneiden henkilöiden mukaan. Ei järjestäjiä tuomita ja sakoteta Jyväskylän Neste-rallissakaan, jos joku osallistuja ajaa siirtymätaipaleella ylinopeutta. Sakon saa kuski.

  Järjestäjä ja virkavalta pyrkivät käsittääkseni toimimaan hyvin mm. puhalluttamalla kaikki osallistujat ennen ajoa ja pienikin viisarin värähdys johti diskaukseen.

  Virkavaltaa ymmärrän tässä siksikin, että joka paikkaan ei valvonta yletä. Siksi toivoimmekin kommentissamme osallistujilta enemmän harkintaa ja esimerkillistä käytöstä. Harkintaa toivoimme myös reittisuunnitteluun, jotta po. tapauksia ei enää sattuisi.

  Suhtautumisestamme asiaan kertonee paljon myös se, että yleensäkään julkaisimme ko. yleisökirjoituksen, velvollisuuttahan meillä ei siihen olisi ollut. Kommenttimme kautta toivoimme rakentavaa ja kiihkotonta keskustelua aiheesta, joka näköjään herättää voimakkaita tunteita.

  yamarin

  Se oli miehen puhetta. Ja epiäppäin sano sjöberg …… lumessa

You must be logged in to reply to this topic.

X