Pääset lukemaan sivustoa tämän mainoksen jälkeen.

Tilaa

Keskustelu

 
Veneilyaiheista keskustelua. Liity mukaan!

Yksityiset venemyyjät tarkkana

Viewing 15 posts - 1 through 15 (of 16 total)

Home / Forums / Laituri / Yksityiset venemyyjät tarkkana

 • rimarunko

  Myin 3.11.2007 uppoumarunkoisen itsetehdyn matkaveneen Helsinkiläiselle ostajalle.Kauppa tehtiin niin että myyjä tekee kevätkunnostuksen pohjaan ja laittaa veneen vesille.Kauppaan kuului myös veneen siirtoajo raumalta helsinkiin,veneen käytönopastus ja yleistä meriopastusta.Vene on komposiittirakenteinen eli rimarunko ja rakennettu 1986.Nettiveneen ilmoituksessa runkomateriaalin kohdalle olin laittanut lujitemuovi kuten myös kolme eri runkokatsastajaa venetodistukseen.Kaupanteko hetkellä kerroin runkorakenteen eli ulkoapäin paksu lujitemuovi/rimamuotti/ohut kuitu sisällä.Ajoimme veneen yhtäkyytiä ostajan venepaikalle 33.5 tuntia osin tosi kovassakin kelissä.Perille saavuttua ostaja maksoi loppukauppahinnan veneen osoittauduttua kunnoltaan asianmukaiseksi.Uusi omistaja laittoi veneen uudelleen myyntiin,ja korotti hintaa 3500e.Ei mennyt kaupaksi.Otti nyt yhteyttä veneen valmistajaan pyysi tekemään muutostöitä ja korjaamaan sisäpuolisen kuidun.Rakentaja ei innostunut,mutta pyysi ottamaan yhteyttä lähikorjaajaan.Nyt ostaja vuoden jälkeen alkoi vaatia kaupanpurkua ajeltuaan yhden kauden, kun EI MUISTA että olin kertonut runkomateriaalia.Ja on jossain osmoosi rakkulakin.Tarkkuutta Kauppakirjan tekoon…

  FlyFish

  No jopas jotain.
  Ostajalla kunnon business mielessä, jos ei saa myytyä niin puretaan kauppa 🙂
  Niinpä, lamakausi alkamassa, taitaa olla ostajalla pelimerkit vähissä, tai sitten kieroutunut ajatusmaailma kaupankäynnistä/äkkirikastumisesta?

  Jareta

  Nyt yritetään päästä veneistä eroon keinolla millä hyvänsä.

  Tähän pätee kaupankäynnin perusjutut, eli kaikki asiat kannattaa sopia kirjallisesti, myös sellaiset vähempiarvoiselta tuntuvat. Netistä löytyy kauppakirjapohjiakin joissa on hyvä lista sovittavista asioista.

  pete

  eikös se yksityisen takuu lopu siihen kun perävalot häviää tai tässä tapauksessa mastovalo 🙂

  rimarunko

  Kohteessa pidettiin htt tavarantarkastus 26.11 ja sillä kertaa ei ainakaan osmoosia löydetty,oli ollut ostajan mukaan rungossa mutta nyt oli hävinnyt.Runko materiaaliksi merenkulkulaitokselta arvioitiin LUJITEMUOVI koska on uutena tehty rimamuottina ja lasikuitukerros riittävä.Nyt mitataan mikä on lasikuitukerroksen paksuus….;-)

  jartsa

  tulkaa tänne ja ostakaa kunnon paatteja:www.hangonvenejakajakki.fi

  Timppa

  Kahden yksityisen välisessä kaupassa ei sovelleta kuluttajansuojaa. Eli ei takuuta!

  Venepoika

  Ostin kanssa pojalle tossa syksyllä pienen lelun, joku vinkuintialainen merkki kukaan ei ole edes kuullu. Kun ostin siihen oli just vaihdettu moottoriksi joku Sail. Kokeilin itse ennen kuin annoin ajella yksin ja heti kun vedin täydet kaasut kone leipo heti kiinni. No, kun yritin soittaa ”valitsemanne numero ei ole käytössä” ja sitä rataa. Kun sain kaverin tiedot ylös siihen ei kuulunut mitään ”takuuta”. Sanoi vaan, että voivoi ja löi luurin korvaan. Taisi olla joku venevaras mutta silti kismittää. Maksoi sentään 1500€ täydestä romusta. Ja uus varma merkki 15 heppaselle maksaa 3000. P******!

  4tahti

  Onpa kummallista, kun kone leikkaa kiinni. Tarkistit varmaan öljyt, ajoit öljyt lämpimiksi (käynnistys + 3min tyhjäkäyntiä + 10min rauhallisesti) ja tuon jälkeen kokeilit oikeanousuisella potkurilla huippunopeutta?

  Varmankaan merkin takuu ei kata käyttäjän tekemiä virheitä. Usein perämoottori saa osakseen asiatonta käyttöä. Kuinka moni käynnistää auton kylmässä ja laittaa heti kierrokset tappiin? Miksi veneen moottorille sitten tehdään niin? Tuon takia venettä ei kannata ostaa käytettynä…

  busa

  Kyllähän tuon Rimarungon tapauksessakin riittää vastaukseksi voivoi ja luuri kiinni, jossei kerran mitään petosta ole tapahtunut. Takuuta ei tietenkään ole yksityisten välisessä kaupassa.

  Venepojalle: Ostit tietoisesti vinkuintialaisen veneen ja kiinalaisen Sail koneen. Missä huijaus?

  jareta

  Venepojalle: Ikävää sinänsä, että rahat meni. Tosin onhan sulla vielä jäljellä vene johon voit ostaa koneen.

  Jos ei siis laitteista mitään ymmärrä kannattaa ostaa liikkeestä. Niillä on sentään jonkinlainen takuu käytetyllekin tavaralle.

  venepoika

  Paatissa on jo uus 15hv mercury 5v takuulla, odottamassa vaan sisäänajoa keväällä. Ja tuo 4tahdin kommentti ”heti tappiin” oli noin puoli tuntia-3 varttia käynnistyksestä. Ja myyjä sanoi käyttötunneiksi noin 25 joten sisäänajo piti olla tehty. Kuitenkin tiesin varautua vähän, mutta kaveri näytti päällepäin aivan rehelliseltä eikä lainkaan hermostunut tms. Busalle vielä, että omasta mielestä oli huijaus siinä ettei kerrottu koneen sisäänajamattomuudesta.

  venepoika

  Vielä 4tahdille: mietipä tätä, autossa on vaihteet, perämoottorissa ei eli kierroksia pitää olla jotta saa myös vauhtia. Öljypinta oli kunnossa, ajettiin lämpimiks ja koneessa oli kiinni vakiopotkuri. Sain Sailin suomen osasta 300€ takaisin mutta ei se poista mieliharmia vaikka kaikki rahat saisi takas.

  Håkki

  Kannatta ensi tutka asioita sen jälkeen voi ihmetellä ja pohtia, mikäli ei tiedä asioista mitään pitää olla hiljaa ja opiskella asiaa kunnes voi ottaa kantaa (jota muut viitsii edes kuunnella), kyseinen hemo ilmeisesti opiskeli venettä jonkun aikaa ja tiesi sitten kaiken siitä, minä olen pitempään ihmetellyt venealan huonoa tietotaitoa ja yleensä harrastajat ovat paljon terävempiä kuin ns. ammattimiehet.

  TL

  Kuka käskee ostaa kiinalaista huippulaatua jos et moottoreista mitään tiedä lue testituloksia. Ei oma tyhmyys ole kenenkään vika!

You must be logged in to reply to this topic.

X