Pääset lukemaan sivustoa tämän mainoksen jälkeen.

Keskustelu

 
Veneilyaiheista keskustelua. Liity mukaan!

Kysymyksiä ja vastauksia

Viewing 6 posts - 1 through 6 (of 6 total)

Home / Forums / Laituri / Kysymyksiä ja vastauksia

 • Ville

  Tämähän on mukava juttu, että tännekin on avattu tällainen keskustelupalsta. Toivoittavasti keksustelu pysyy asiallisena ja tästä on jotain hyötyäkin.

  Kipparin toimitukselle vain esittäisin kysymyksen, että aikooko toimitus vastailla täällä esitettyihin kysymyksiin ja vastaavatko asiantyuntijat niihin ihan oikeasti?

  Tuo nimimerkkihomma tulee muuten aika helposti, kun vaan rekisteröityy sisään. rekkarin jälkeen ilmeisesti kukaan muu ei pääse käyttämään sitä nimimerkkiä, vai kuin?

  Kipparin Keskustelupalsta on tarkoitettu nimenomaan lukijoiden – ja miksei myös kaikkien muidenkin veneilijöiden – keskustelupalstaksi.

  Toimitus ei aktiivisesti vastaa tällä palstalla esitettyihin kysymyksiin, mutta niistä saatetaan joitakin poimia lehdessä julkaistaviksi ja vastattaviksi, jos niillä on yleistä mielenkiintoa ja merkitystä.

  Samalla kun rekisteröityy keskusteluun sisään, myös nimimerkki rekisteröityy, eivätkä muut pääse sitä käyttämään

  Toivon kanssasi samaa sitä, että keskustelu pysyy asiallisena ja siitä on kaikille mahdollisimman paljon hyötyä ja myös huvia.

  WS

  Morjes,

  olen katsellut testiartikkeleita lehdistänne ja testien anti on ollut hyvä ja kattava laitteiden käytettävyyden/luettavuuden/ominaisuuksien osalta mutta itse olen jäänyt kaipaamaan testiä, jossa keskityttäisiin erityisesti paikannuksen tarkkuuteen

  Suomen rannikkoveneväylillä

  :

  Seuraavat kohdat suuntaa antavia – en tiedä kuinka toisistaan riippumattomasti ne on edes testattavissa.

  1.

  Laitteen (tai erillinen) GPS/DGPS vastaanottimen tarkkuus (numeerinen lat/lon saatavissa ja verrattavissa ”ammattipelin” arvoihin?)

  2.

  Laitteen (softan) paikannuksen toiminta skaalaus/zoomaus -tilanteissa

  3.

  Käytetyn kartan tarkkuus/ajanmukaisuus

  Mielestäni kaikista tärkein ominaisuus (käytettävyyden ohella) näissä laitteissa on nimenomaan TARKKUUS/Luotettavuus. Normaalisti pitää olla kartalla ilman gepsiäkin, mutta hienous piileekin sitten siinä, että kovassa kelissä, sateella, huonolla näkyvyydellä sohlattaessa, jos voisi ilman oman pumpun ylikierroksia vältellä matalikot tarkan GPS:n avittamana.

  WS (avoveneilijä)

  Lord Münsterland

  Onko totta että Yamarin 46 SC painaa todellakin 450 kg kuten ostajan oppaassa lukee?? Ihmettelen siksi vain että Yamarin 4610 painoi 395 kg siis pelkkä vene… Eikös 4610 ollut 46 SC:m edeltäjä??

  ACE

  Olisin halukas ostamaan uuden Linder Arkip 460 veneen Evinrude E-Tec 50 moottorilla, jalleenmyyjat tarjoavat joko toista venetta/moottoria eli yhdistelma ei ole mahdollinen. Onko nykyaikana mentava kauppaan A ostamaan vene ja kauppaan B ostamaan kone ja sitten alettava vain lankomiehen kanssa asennustoihin? Onko muilla kokemuksia vastaavista tilanteista?!?

  JR

  Lankomiestä ei tarvitse välipäivinä pyytää asentamaan, mutta säästöähän siitä voi tulla varsinkin jos lankomies on asennustaitoinen.

  Kyllähän asia on niin, että money talks, ja rahalla saat ihan millaisen palvelun japaketin tahdot. Ymmärrän kuitenkin ongelman, että monet liikkeet ovat sitoutuneet joihinkin moottorimerkkeihin, ja useat veneet on jopa esiasennettu joillekin koneille. Evinrudella on kuitenkin suhteellisen vähän ostettuja perälautoja verrattuna esim Mercuryyn verrattuna. Useimmat veneet saa kuitenkin myös ilman valmiita mittareiden reikiä yms tosin pienellä odotusajalla, mutta sen ei näin talvella luulisi olevan ongelma.

  Veikkaisin, kuitenkin että jos otat Evinrudea myyvään liikkeeseen yhteyttä ja kysyt, asentavatko he Evarin Linderiin, veikkaan että vastaus on myöntävä. Saattavat jopa hakea veneen Linder kauppiaalta, niin että sinun ei tarvitse

You must be logged in to reply to this topic.

X