Pääset lukemaan sivustoa tämän mainoksen jälkeen.

Tilaa

Keskustelu

 
Veneilyaiheista keskustelua. Liity mukaan!

Edullinen ratkaisu isonäyttöiseksi karttaplotteriksi tai vastaavaksi?

Viewing 5 posts - 1 through 5 (of 5 total)

Home / Forums / Hytti / Edullinen ratkaisu isonäyttöiseksi karttaplotteriksi tai vastaavaksi?

 • ts53818

  Mikä olisi edullinen ratkaisu isonäyttöiseksi (vähintään 10-tuumaiseksi, tilaa olisi varmaankin vaikka 20-tuumaisellekin) karttaplotteriksi tai sen korvaavaksi ratkaisuksi, kun ajatellaan, että isonäyttöiselle tabletille tai läppärille olisi muutakin käyttöä, jolloin tabletin tai läppärin hintaa ei juurikaan kannata laskea mukaan kokonaiskuluihin? Vene on uppoumarunkoinen matkamoottorivene, jolla ajetaan Pirkanmaalla Näsijärvellä tai sitten toisella puolella Tamperetta Pyhäjärven vesistössä. Arvostan isoa näyttöä ja alhaisia kartta- sekä ohjelmakuluja. Ulko-ohjaamossa on vuosia sitten hankittu pienehkönäyttöinen dedikoitu karttaplotteri, mutta haluaisin sisäohjaamoon isompinäyttöisen, mutta edullisen ratkaisun.

  Jussi H.

  Tabletti, jossa gps-toiminto mukana ? Sisävedet kattavia topo-karttoja taitaa saada latailemisen vaivalla, vaikkeivat ne merikorttia kunnolla vastaakaan veneilymielessä. Mutta kun paperikartat on kuitenkin aina mukana…

  ts53818

  Tabletti oli aluksi ykkösenä harkinnassani, mutta koska niiden näytöt jäävät lähes poikkeuksetta (Windows-)läppärini näyttöä pienemmeksi, niin Windows-ohjelmiin perustuvat ratkaisut kiinnostaisivat erityisesti.

  Mistähän saisi ladattua ajantasaisimmat ja seikkaperäisimmät sisävesien elektroniset kartat?

  TechNeck

  1A) LoistoMobiili 39,90€ sisältää A, B, C, D, E, F, G, J, K, L, M, N, O, R, T, V, 480 ja 481 karttasarjat (ei sisällä alueita P ja S). Samalla saa maastokartat mistä voi olla iloa.Tai Navionics BoatingEurope samalla hintaa.
  1B) Android tabletti 9,7″ Retina-näytöllä (2000×1500) 200 €

  Tuo on se halpa ratkaisu. Läppärivaihtoehto:

  2A) Win-läppäri SSD-levyllä ~300 euroa
  2B) OpenCPN karttaohjelma 0 euroa (lukee monia karttaformaatteja, sekä vektori- että rasterikarttoja), karttojen hankinta sisävesille???
  2C) Tai LoistoWindows PC-versio johon löytyy kartat A / B / C / D / E / F / G / J / K / L / M / N / O / R / T / V / 481 ja 480. Yksi karttasarja tulee ohjelman mukana ja loput masavat 15 € kappale. Ja taas maastokartat tulevat kaupan päälle.

  ts53818

  Kiitos vinkeistä! Tutkailen nyt erityisesti ratkaisua, jossa hyödynnettäisiin Windows-läppäriä, koska isonäyttöinen sellainen sattuu jo olemaan käytettävissä. OpenCPN-karttaplotteriohjelma latautui helposti ja ohjelma vaikuttaa mielenkiintoiselta. Ladattavissa olevia elektronisia Suomen sisävesikarttoja en ole toistaiseksi löytänyt. Ainakin Pirkanmaan Pyhäjärven ja Näsijärven kartat tarvitsisi löytää jostakin. Onko joku löytänyt?

You must be logged in to reply to this topic.

X