Pääset lukemaan sivustoa tämän mainoksen jälkeen.

Jutut

Käytetyt purjeveneet – Kymppitonnilla purjeveneen omistajaksi

Purjehdus voi olla paljon muutakin, kuin perhelomailua ja pitkiä matkoja täysin asuttavassa veneessä. Kun mielen avaa toisenlaisille tavoille harrastaa, aukeaa myös mahdollisuus omaan veneeseen hyvin kohtuullisilla kustannuksilla.

27.05.2020

Kirjoittajapasi nuutinen

Kuvaajajuha virtanen, jarmo wright, veneen arkisto

Harrastaminen onnistuu toki ihan ilmaiseksikin. Tyypillisesti purjevene vaatii, tai ainakin toivoo miehistöä. Tässä mielessä se on moottoroitua serkkuaan seurallisempi laite. Mukaan houkutellut maakravut myös pääsevät osallistumaan veneen käsittelyyn muutenkin kuin katsojina.

Jos tuttavapiirissä ei satu purjeveneilijöitä olemaan, soitto lähimpiin kerhoihin auttaa. Paikalliskisoihin tarvitaan melkein jatkuvasti miehistöä ja ne ovat erinomainen tapa muutaman ensimmäisen kontaktin tavoittamiseen. Reipas gasti saa tuota pikaa yllin kyllin kutsuja muihinkin veneisiin.

Moni viihtyy ”heittogastina” vuosikausia, mutta ennen pitkää alkaa useimmilla väikkyä mielessä oman veneen hankinta. Silloin on hyötyä miehistökokemuksesta mahdollisimman erilaisissa veneissä. Juuri se avaa perspektiiviä siihen, kuinka monenlaisista purjehdustavoista voi itselleen sopivinta etsiä.

Lue kaikki

VENEILYSTÄ

Katso tarjous Kirjaudu

X