Tilaa
Testit

Käytetty: Sea Star 8000 Cruiser – Ydinperheen ystävä

Sea Star 8000 Cruiser on asiallinen matkavene, jonka vahvuus ja heikkous ovat toistensa peilikuvat. Minkä asumisen väljyydessä voittaa, sen tilojen yksityisyydessä häviää.

26.02.2021

Kirjoittajaja kuvat pasi nuutinen

Päältä katsoessa Sea Star 8000 Cruiser ei aiheuta kulmien kohottelua hyvässä eikä pahassa. Sen runko ja kansirakenteet ovat mittasuhteiltaan tasapainoiset, muodot ja yksityiskohdat venetyypille hyvin tavanomaisia. Juuri tällaiselta liukuvan, keskikokoisen matkaveneen odottaakin näyttävän.

Yhtä asiallisen selkeä kuva jää ajokokemuksesta. Sea Star kiihtyy, kulkee ja kaartaa ilman yllätyksiä. Painoa on lähes kolme tonnia, täydessä matkavarustuksessa uskottavasti enemmänkin. Hyvästä syystä moottori on tehosuosituksen (130–200 hv) ylärajalta, mutta silti ottaa aikansa, ennen kuin massa nousee liukuun maltillisen syvän V-pohjan päälle.

Ohjaamossa ennättää hyvin tarkkailla kulkuasennon muodostumista. Liukukynnys on pitkä ja loiva. Keula ei kohoa missään vaiheessa häiritsevän korkealle uppoamavauhdin (alle 8 kn) ja täyden liu’un (yli 16 kn) välillä. Suunnan pidossa ei ole ongelmaa. Sopiva matkavauhti löytyy vähän yli 21 solmusta (noin 3 000 rpm) ja 4–5 m/s tuulen puhaltaessa sivulta pieni korjaus trimmitasoilla asettaa veneen kulkemaan kauniisti kölillään.

Lue kaikki

VENEILYSTÄ

Katso tarjous Kirjaudu

X