Tilaa
Testit

Käytetty Beneteau First 27.7 – Terhakas moniottelija

First 27.7 tarjoaa yhden parhaista yhdistelmistä asuttavuutta ja suorituskykyä alle yhdeksän metrin kokoluokassa. Temperamenttisen purren käsittely vaatii kuitenkin valppautta.

03.07.2024

KirjoittajaPasi Nuutinen

KuvaajaKari Wilén

Keula on pysty ja kannella makaa pitkä, ulosvedettävä puomi avotuulipurjeita varten. Laidat ovat matalat ja perässä istuinpaikat ulottuvat melkein mantookeihin asti. Täysleveä levanki on kiskolla avoimen perän päällä ja keskellä turkkia odottaa isonjaluksen vahva talja. Masto on korkea ja isopurjeen puomi pitkä.

Ulkonäkö lupaa tehoa ja aktiivista purjehdusta, mutta kätkee veneen sisällä olevan yllätyksen. Palataan siihen sitten, kun ilmeisimmän lupauksen kantavuus on kokeiltu. Kun ulapalla puhaltaa navakan rajoilla oleva tuuli, ei First 27.7:n houkutusta jaksa vastustella.

Satamassa vene kääntyy ketterästi, mutta reagoi jo ilman purjeita tuuleen niin, että laitureiden välissä saa olla tarkkana. Pohja on hyvin laakea ja syvän (2,15 m) kölin evä on niin kapea, että sivuttaispitoa on heikosti.

Aallonmurtajan jälkeen avaamme purjeet. 110 % genua antaa 21 m² ja puolilatoitettu isopurje lievällä ahvenselällä 27,8 m² lisää. Suhdeluvuilla purjeala/uppoama (SA/D 23,04) sekä uppouma/pituus (D/L 122,28) pieni First luokitellaan selkeästi kevyisiin ja suorituskykyisiin, paljon lähemmäksi kisa- kuin retkipursia.

Lue kaikki

VENEILYSTÄ

Katso tarjous Kirjaudu

Lue myös nämä

X