Mainos

Lowrance HDS Carbon – Kaikki toiminnot yhdellä laitteella

09.02.2018

KirjoittajaYhteistyössä OPM International Oy

Teknologian kehityksen myötä kaikki veneen laitteiden tuottama data on mahdollista kerätä yhdelle laitteelle, joka samalla toimii kaikkien laitteiden ohjausyksikkönä. Lowrancen HDS Carbon -sarjan laitteet ovat tällaisia veneen ”keskustietokoneita”, todellisia monitoimilaitteita, joihin voi yhdistää ja kerätä kaikkien veneen laitteiden tuottaman datan.

HDS Carbonin käyttöliittymä on moderni ja sitä käytetään älypuhelimen tavoin. Näyttöä voidaan myös tarkastella ja/tai hallita langattomasti älypuhelimen tai tabletin kautta. Laitteissa on integroitu langaton yhteys Lowrance® GoFree® -sovellukseen. HDS Carbon -laitteet ovat Plug and Play -yhteensopivia Lowrance-moduulien kanssa, joten sen voi yhdistää esimerkiksi laajakaistatutkaan ja SonicHub®2 -äänentoistojärjestelmään.

Huipputehokkaan kaksiytimisen prosessorin ansiosta HDS Carbon käyttää samanaikaisesti CHIRP-luotainta ja StructureScan® 3D- tai HD -tekniikkaa muodostaen tarkan kuvan pohjanmuodoista ja kaloista niin veneen alla kuin sivuilla. Tehokas prosessori nopeuttaa karttojen piirtämistä ja päivityksiä sekä lyhentää reagointiaikaa. Lowrance HDS Carbon tukee kaikkien suurimpien moottorivalmistajien moottoridataa ja esimerkiksi Mercuryn koneet voidaan yhdistää VesselView-Linkin avulla Carbon-sarjan laitteeseen, jolloin moottoria voidaan jopa käyttää yhdistelmälaitteen näytöltä. Myös Lowrance®-autopilotit voi liittää HDS Carboniin.

HDS Carbon -laitteita saa 7, 9, 12 ja 16 tuuman SolarMAX™-HD-näytöllä. Huipputarkat näytöt tukevat monikosketusta, niissä on kirkas LED-taustavalo ja heijastamaton pinta, joten tavallista laajemmat katselukulmat ovat käytettävissä kaikissa valaistusolosuhteissa.

Vhf-puhelin on turvallisuutesi tae Matkapuhelimet eivät toimi kaikkialla. Toimivin tapa hoitaa yhteydenotto mantereeseen tai lähellä oleviin veneisiin esim. hätätapauksissa on DSC-toiminnolla varustettu VHF-puhelin. Laitteen voi myös säätää lähettämään sijaintitiedot automaattisesti MOB-toiminnon avulla.

AIS on tärkeä turvallisuustekijä veneilijöille laivaväylillä ja niiden läheisyydessä. Sen avulla näet muut AIS-lähettimillä varustetut alukset karttaplotterillasi ja pystyt helposti määrittämään turvallisen kurssin. AIS-laite on mahdollista kytkeä HDS Carbon -sarjan laitteisiin.

PÄÄMYYJÄ: OPM www.lowrance.eu/fi

X