Tilaa
Jutut

Cap Camarat 6.5 BR: Viehkeä ranskalainen

Viime vuoden eniten myyty ulkomainen vene Suomessa oli Jeanneau. Mallistossa täytyy olla muutakin kuin ranskalaista eleganssia.

04.05.2017

KirjoittajaAri Inkinen

KuvaajaMarkus Pentikäinen/Otavamedia

Ranskalaista eleganssia suomalaiseen saaristoon.

Vaiko sittenkään? Cap Camarat 6.5 BR on toki linjakas ilmestys, mutta ei siinä ranskalainen eleganssi varsinaisesti korostu.

Ranskalaiset ovat kuitenkin onnistuneet luomaan venemallistoja, jotka puhuttelevat suomalaisia – ja laajemmin pohjoismaisia – asiakkaita. Viimevuotisen rekisteröintitilaston perusteella Jeanneau oli eniten myyty ulkomaalaisvene Suomessa, ja hyvä on ollut merkin menekki myös Ruotsissa ja Norjassa.

Ainahan Beneteau Groupin veneet ovat Suomessa olleet suosittuja. Beneteau ja Jeanneau ovat olleet pursimyynnin kärkisijoilla vuosikymmenet, ja viimeisten kymmenen vuoden aikana kummankin valmistajan moottoriveneet ovat löytäneet paljon ystäviä.

Jeanneaun koti sijaitsee Ranskan Atlantinrannikolla, kivisen rannan ja myrskyisen Biskajanlahden välissä, Saint Gilles Croix de Vie´n kaupungissa. Missään en ole nähnyt niin paljon samanlaisia veneitä kuin siellä: Merry Fishereitä ja Antaresia. Ei vain satoja, vaan tuhansia. Loogista, tietenkin. Ennen kuin Puolasta tuli veneteollisuuden suurmaa, ranskalaisetkin venemerkit valmistettiin Ranskassa, juuri tuolla läntisellä rannikkoalueella.

Lue kaikki

VENEILYSTÄ

Katso tarjous Kirjaudu

Lue myös nämä

X