Vuonna 1924 lähetetyssä postikortissa on kuvattuna purjehduskilpailujen alkua tässä Suomen Rivieraksikin kutsutussa lomakohteessa. Paikka oli suosittu turistikohde jo vuodesta 1870 alkaen ja upeiden huviloiden lisäksi sen pursiklubilla nähtiin aikakautensa hienoimpia jahteja.

Suomen Rivieralla oli 70 kilometriä pitkä hiekkaranta ja vuonna 1923 perustettu merikylpylä. Suomen itsenäistyttyä venäläisten vierailu alueelle tyrehtyi, mutta se korvautui suomalaisilla. Hiekkarannoille tultiin lomalle kaukaakin sisämaasta. Niin myös tässä 1928 lähetetyssä postikortissa.

Osallistu kilpailuun, jossa kaikkien vastanneiden kesken arvotaan kirjapalkinto. Voit myös kertoa omia muistojasi tai kuulemiasi tarinoita paikkaan liittyen.

Toukokuun arvonnassa on vastausaikaa 12.5. asti.

Helmikuun arvonta:

Vuonna 1911 lähetetyssä postikortissa on kuvattuna Kotkan Pursiseuran ensimmäinen paviljonki Vasikkasaaressa.

Arvonnassa kirjapalkinnon voitti Lukija73. Onnittelemme!

Maaliskuun arvonta:

Tässä 1906 lähetetyssä postikortissa tyyli oli tärkein ja pelastusliivejä ei veneillessä liiemmin käytetty. Tyylikkäät rouvat ovat lähteneet soutelemaan Turun Ruissalosta, taustalla näkyy Pikisaari. S-A-d tiesi kertoa, että laivojen ”kompassijusteerauspoiju” ja meripeninkulman puolivälin merkki oli suunnilleen samalla paikalla 1950–70-luvuilla.

Arvonnassa kirjapalkinnon voitti Sami8. Onnittelemme!

Huhtikuun arvonta:

Viipurin Tervaniemeen rakennettiin vuonna 1891 arkkitehti Gerhard Sohlbergin suunnittelema paviljonki. Postikortti purjehduspaviljongista on vuodelta 1912.

Arvonnassa kirjapalkinnon voitti nimimerkki Lukija. Onnittelemme!