Tämä niemenkärki luovutettiin 1870-luvulla paikallisen purjehdusseuran haltuun ja vuonna 1891 sinne rakennettiin arkkitehti Gerhard Sohlbergin suunnittelema paviljonki. Vuosina 1933–34 pursipaviljongin eteläpuolella oleva uimaranta kunnostettiin uimalaitokseksi ja sinne rakennettiin puku- ja pesutilojen lisäksi aallonmurtaja sekä hyppytorni ja katsomoita.

Tunnistatko, missä on vuonna 1912 lähetetyssä postikortissa näkyvä purjehduspaviljonki? Jos tunnistat yllä olevan postikortin maiseman, lähetä vastauksesi kirjoittamalla se alle kommenttikenttään. Samalla kun vastaat, voit kertoa omia muistojasi tai kuulemiasi tarinoita paikkaan liittyen.

Saman kaupungin kesäisen leppoisaa rantamaisemaa näkyy kesällä 1938 lähetetyssä postikortissa:

Kaikkien vastanneiden kesken arvotaan kirjapalkinto.

Huhtikuun arvonnassa on vastausaikaa 13.4. asti.

Helmikuun arvonta:

Vuonna 1911 lähetetyssä postikortissa on kuvattuna Kotkan Pursiseuran komea paviljonki. Forth Elisabetin saaressa eli Varissaaressa oli linnoituksen eteläisimmän tasanteen päällä 1800-1900-luvun taitteessa Kotkan pursiseuran vuonna 1890 rakennettu paviljonkirakennus. Saaren rannat eivät kuitenkaan olleet soveliaita purjehduskäyttöön ja seura siirtyi pian muualle. Paviljongista oli kuitenkin tullut suosittu kesäinen kohde ja vaikka paviljonki myöhemmin purettiin, säilyi Varissaari suosittuna kesänviettopaikkana.

Arvonnassa kirjapalkinnon voitti Lukija73. Onnittelemme!

Maaliskuun arvonta:

Tässä 1906 lähetetyssä postikortissa tyyli oli tärkein ja pelastusliivejä ei veneillessä liiemmin käytetty. Tyylikkäät rouvat ovat lähteneet soutelemaan Turun Ruissalosta, taustalla näkyy Pikisaari. S-A-d tiesi kertoa, että laivojen ”kompassijusteerauspoiju” ja meripeninkulman puolivälin merkki oli suunnilleen samalla paikalla 1950–70-luvuilla.

Arvonnassa kirjapalkinnon voitti Sami8. Onnittelemme!