Pääset lukemaan sivustoa tämän mainoksen jälkeen.

Tilaa
Uutiset

Juhlavuoden kilpajoutsen Club Swan 50

Nautor juhlii ensi vuonna tasan puolen vuosisadan mittaista taivaltaan. Sopivasti samalla valmistuu uusin Club Swan, tuskin ihan sattumalta 50-jalkainen.

17.12.2015

KirjoittajaPasi Nuutinen

Juhlamalliin on panostettu. Useista huippusuunnittelijoista valittiin lopulta viime vuosien ehkä kuumin nimi: Juan Kouyoumidjian kertoi Swanin suunnittelun olleen hänelle haave jo nuorukaisena.

Club Swanit ovat ns. owner-racer-pursia. Niitä ylläpidetään ja purjehditaan harvoin täysin ilman ammattilaisia, mutta omistajat ovat silti periaatteessa ”tavallisia” purjehtijoita. Ylellisyys, mukavuus ja tietyssä määrin helppouskin ovat seikkoja, joita ei voi heittää kokonaan yli laidan kilpailuominaisuuksien tieltä.

Näillä kriteereillä Juan K on piirtänyt veneen, joka alleviivaa Swanin pysyttelyä ajantasalla. Negatiivisesti kallistettu, kantava keula, terävät laitataitteet, leveä perä sekä cruiseriksi huomattavan matalat varalaidat kertovat ärhäkkyydestä.

Rungon, maston ja puomin materiaali pre-preg-hiilikuitu takaa keveyden. Teräsköli on eteen kallistettu ja lyijybulbilla varustettu, ja kaksoisperäsin on jo itsestäänselvyys.

Masto on sijoitettu veneen keskikohdan peränpuolelle. Purjealassa hyödynnetään siis suuria keulapurjeita, jotka voidaan rikata joko toppiin tai osatakiloiduksi.

Lue esittely Vene-lehdestä 11/2016

 

X