Tilaa
Jutut

Jo lähes 50 vuoden ajan järjestetty Päijännepurjehdus peruttiin tältä kesältä

Perinteinen Päijännepurjehdus Jyväskylästä Padasjoelle on päätetty tältä vuodelta perua. Taustalla vaikuttivat niin hallituksen linjaukset, terveysviranomaisten arviot kuin huoli tapahtuman taloudellisesta kannattavuudestakin.

14.05.2020

KirjoittajaJukka Hiiro

Perinteinen ja vuosittain jo lähes 50 vuoden ajan järjestetty Päijännepurjehdus on peruttu.  Kesän 2020 purjehdus peruutuspäätös tehtiin pitkän harkinnan jälkeen, järjestäjätahot Lahden Purjehdusseura ja Jyväskylän Veneseura tiedottavat.

Peruutuspäätökseen vaikuttivat niin hallituksen koronavirukseen liittyvä ohjeistus, terveysviranomaisten arviot virustilanteen todennäköisestä kehityksestä kuin mahdolliset taloudelliset riskitkin.

”Päätöksessämme olemme miettineet ja ottaneet huomioon myös kilpailijoiden että järjestäjien terveyden ja turvallisuuden, tilanteen lähtö- ja maalisatamissa sekä tapahtuman mahdollisen vaikutuksen laajempaan kansanterveyteen. Tällä päätöksellä Päijännepurjehdus osallistuu yhteiskunnan pyrkimyksiin hidastaa COVID-19:n leviämistä”, tiedotteessa todetaan.

Päijännepurjehdus on purjehdittu parillisina vuosina pohjoisesta etelään ja parittomina etelästä pohjoiseen. Tänä kesänä lähtö olisi siis Tapahtunut Jyväskylän Juurikkasaaresta ja maali olisi ollut Padasjoella. Väliin jäänyt Päijännepurjehdus tullaan purjehtimaan kesällä 2021 niin, että lähtö tapahtuu Jyväskylästä, eli perinteinen parillisten ja parittomien vuosien vuorojärjestys vaihtuu.

Lisätietoja tapahtuman historiasta ja tulevaisuudesta löydät täältä.

Lue myös nämä

X