Tilaa
Testit

Jeanneau Sun Odyssey 350 – Suosikin seuraaja

Jeanneaun matkapursien pienimpään uutuuteen kohdistuvat koko malliston suurimmat odotukset. Menestykseen Sun Odyssey 350:llä on uskottavat eväät.

13.06.2024

Kirjoittajaja kuvat pasi nuutinen

Jeanneau Sun Odyssey 350 on rungoltaan ja kanneltaan aivan uusi vene, ei pelkkä päivitys.

Olihan edeltävällä 349:llä toki ikää. Se purjehti ensimmäisen kerran tasan kymmenen vuotta sitten, eikä sitä ole sen jälkeen juuri uudistettu. Siihen on ollut ilmeisen hyvä syy: Tasaisesti vuodesta toiseen reilun sadan veneen menekki on nostanut pienimmän Sun Odysseyn yhdeksi Jeanneaun kaikkien aikojen myydyimmistä pursista.

Nyt se jää pois tuotannosta, kunhan viimeiset veneet valmistuvat ostajilleen. Sitten katseet kääntyvät seuraajaan vaativina. Edelleen kyse on matkapursimalliston pienimmästä ja huokeimmasta, niin sanotusta entry-veneestä. Se toimii merkin pariin ovena, jonka pitää pyöriä takertelematta.

Kuperasti keulaa kohti nouseva parraslinja on uuden sukupolven Sun Odysseyn tunnusomaista ilmettä.

Kuten edeltäjänsä, Sun Odyssey 350:n runko on viime syksynä yllättäen menehtyneen Marc Lombardin toimiston käsialaa. Sen muutokset kiteytyvät 15 cm kasvaneeseen leveyteen (3,59 m), joka lienee nyt kokoluokan suurin perhepursissa. Seikka vaikuttaa lähes kaikkeen veneessä, purjehdusominaisuuksista kansi- ja sisätiloihin asti.

Kasvanutta leveyttä ei ole käytetty ennestäänkin suuren avotilan tuhlailevaan laajennukseen. Ei, vaan sivukannet on toteutettu Jeanneaun jo useammassa suuremmassa purressa soveltamalla walkaround-ratkaisulla.

Sivukannet alkavat laskeutua perää kohden avotilan puolivälin paikkeilta niin, että ratin takana ohjaamossa ne ovat turkin tasalla. Perästä pääsee kansille helposti ja kiipeilemättä askelmien tai selkänojien yli, ja merenkäynnissä kansille kuohuva vesi poistuu suoraan perästä kastelematta istuimia.

Lue esittely Vene-lehdestä 6/2024

Jeanneau Sun Odyssey 350

Hinta alk. 134 700 € (ALV 0%), testivene 186 000 € (ALV 0%)

Runkopituus 9,99 m, vesilinja 9,38 m, leveys 3,59 m, syväys 1,98 m, uppouma 5 656 kg, kölipaino 1 580 kg

Maston korkeus 15,85 m vedestä

Purjeala 55,0 m²

Moottori Yanmar 3YM30 21,3 kW (29 hv)

CE-luokka A6/B8/C10

Suunnittelu Marc Lombard Yacht Design / Piaton Yacht Design, Ranska

Valmistaja Jeanneau Yachts, Ranska, jeanneau.com

Myynti Aquastore Ballast Boys Oy, Helsinki, puh. 0400 939 484

Palteet ovat koko veneen pituiset ja negatiivinen keula nousee hieman ylös vedenpinnasta.

Lue myös nämä

X