Tilaa
Testit

Jeanneau Sun Fast 360 – Sattumasta viimeistelty

Jeanneau löysi Sun Fast -mallistolleen uuden ilmeen puolivahingossa. Mutta kun linja löytyi, siihen keskitytään tosissaan.

12.03.2015

KirjoittajaPasi Nuutinen

KuvaajaAri Inkinen/Otavamedia, Valmistaja

Jeanneau esitteli vuonna 2007 uutuuspurren, josta se oman kertomansa mukaan ei odottanut kummoistakaan myyntimenestystä. Sun Fast 3200 oli suunniteltu ”liian täsmällisesti” tiettyyn tarkoitukseen, niille jotka haluavat osallistua pienellä miehistöllä vakavissaan avomerikisoihin ja tehdä harvakseltaan päivä- ja viikonloppuretkiä perheen tai muutaman kaverin kanssa.

Tarkalleen ottaen 3200 rakennettiin Transquadra-kisaa varten. Se on yksi niistä lukuisista ranskalaisten, espanjalaisten ja brittien suosimista avomerikisoista, jotka meillä ovat jääneet vähemmän tunnetuiksi. Lähtöpaikkoina ovat Barcelona ja Saint-Nazaire, maali on Madeiralla. Sarjoja on sekä yksin- että kaksinpurjehtijoille.

Yllättäen Jeanneau havaitsi osuneensa markkinarakoon. Parissa vuodessa Sun Fast 3200:ta myytiin niin hyvin, että muun muassa Transquadraan sille perustettiin oma luokkansa. Oli siis ilmeisen jatkokehittelyn paikka – sen tulos on Sun Fast 3600.

Lue kaikki

VENEILYSTÄ

Katso tarjous Kirjaudu

Lue myös nämä

X