Pääset lukemaan sivustoa tämän mainoksen jälkeen.

Tilaa
Jutut

Jeanneau Prestige 38 S

08.05.2008

KirjoittajaVenelehti

 

Tilaratkaisuiltaan Prestige 38 S (Sportop) on asiallisen onnistunut. Kuskin penkin takana on ulkopentteri, paapuurin puolella on iso L-sohva ja sen jatkeena U-sohva. Periaatteessa perän sohva on niin sanottua ulkotilaa, jonka saa suojaisaksi vain kuomuilla. Ohjaamon viereinen sohva on suojassa tuulelta ja myös auringolta, jos iso, sähkötoiminen kattoluukku on suljettu. Kattoluukku on yksi veneen selvästi parhaista puolista.

Sisätiloiltaan Prestige on rakennettu varman päälle. Keulan parivuode voisi olla leveämpi, sillä ympärillä on vapaata tilaa. Säilytystilaa on ruhtinaallisesti. Hytissä on erillinen vaatehuone (!) sekä kaksi isoa komeroa. Veneen salongin keskellä on iso U-sohva, johon mahtuu neljä aikuista aamiaiselle. Keskihytti on poikkeuksellisen avaran oloinen, mistä on kiittäminen styyrpuurin isoa ikkunaa, joka antaa säväyksen veneen ulkonäölle myös ulkopuolelta katseltuna.

Jeanneau varustaa kolmekasiässät mielellään Cummins MerCruiserin 4,2-litraisilla dieselmoottoreilla. Niitä on konehuoneessa kaksi, jolloin hevosvoimia on käytössä yhteensä 640. Mittasimme huippunopeudeksi kolmen hengen kuormalla 34,9 solmua. Tuolloin koneet hörppivät veneen oman ajotietokoneen mukaan yhteensä 124 litraa dieseliä tunnissa. Meripeninkulmakohtainen kulutus oli 3,6 litraa. Edullisin matkavauhti oli vajaat 30 solmua, jolloin meripeninkulmakohtainen kulutus laski noin kolmeen litraan.

Yleisesti ottaen Prestige 38 S on perustyylikäs jahti, joka varmasti kääntää katseita ainakin suomalaisissa satamissa. Vene edustaa keskitason luksusluokkaa ja on merellä parhaimmillaan kauniina kesäpäivänä. Reippaassa aallokossa vauhtia on syytä hiljentää, jotta matkanteon viihtyisyydelle olisi edelleen edellytyksiä.

Tekniset tiedot

Pituus 11,90 m
Leveys 3,90 m
Paino 7 500 kg
Kantavuus 9 henkeä/1 500 kg
CE-luokitus B (avomeri)
Polttoainesäiliö 920 l
Moottori CMD 2 x 320 hv diesel, bravo 3
Hinta alk. 295 310 euroa
Valmistaja Chantiers Jeanneau SA, Ranska
www.jeanneau.com
Myynti Astrum Vene Oy
puh. 040 779 8101, www.astrum.fi

Teksti ja kuva: Heikki Juuri-Oja

Tiivistelmä Vene-lehden 5/2008 jutusta
X