Pääset lukemaan sivustoa tämän mainoksen jälkeen.

Tilaa
Uutiset

Jaguarin sähkömoottorivene teki historiaa – 77 solmua!

Sähköveneiden aiempi nopeusennätys oli 76,8 mailia tunnissa eli noin 67 solmua ja se oli tehty vuonna 2008.

28.06.2018

KirjoittajaJukka Hiiro

Jaguar Vector Racing rikkoi kesäkuun puolivälissä sähkömoottoriveneiden maailmanennätyksen nopeudessa. Yhteistyössä Williamsin kanssa kehitetty V20E-kilpavene saavutti 88,61 mailia tunnissa eli noin 77 solmun keskinopeuden. Ennätysveneen puikoissa oli oli Jaguar Vectorin yksi perustaja ja tekninen johtaja Peter Dredge.

Jaguar tiedotti lokakuussa 2017 käynnistävänsä 18 kuukautta kestävän ohjelman, jonka aikana sen pyrkimyksenä on rikkoa mahdollisimman monta kertaa niin sähköveneiden Britannian kansalliset kuin maailmanennätyksetkin. Tavoitteena on todistaa myös brittiläisen insinööritaidon verrattomuus.

”Vuoden kovan työn jälkeen tämä on loistava saavutus tiimiltä ja yhteistyökumppaneiltamme, ja erinomainen ensimmäinen askel tuoda sähkömoottoreiden tehokkuus ja monipuolisuus myös meriteollisuuden piiriin”, Jaguar Vector Racingin toimitusjohtaja Malcom Crease kuvailee yhtiö tiedotteessa.

Onnittelijoihin ja ennätyksen ylistäjiin liittyi myös Jaguarin Land Roverin kokeellisen osaston johtaja Mark Cameron.

”Jaguar on sähkömoottorikehityksen eturintamassa ja tavoitteenamme on ”kilpailla keksiäksemme” niin radoilla kuin merelläkin”, Cameron sanoi.

Sähköveneiden aiempi nopeusennätys oli 76,8 mailia tunnissa, eli noin 67 solmua, ja se oli tehty vuonna 2008.

X