Pääset lukemaan sivustoa tämän mainoksen jälkeen.

Tilaa
Uutiset

Jääsurffauksen EM, Kalajoki: Uusi sukupolvi tulossa

19.03.2012

KirjoittajaKiti Westerback

Rautio Sports

Winter Windsurfing European Open 2012 ajettiin reippaissa tuulissa Kalajoella viime viikonloppuna.

54 kilpailijaa kuudesta maasta mittasi taitojaan upeissa olosuhteissa Hiekkasärkkien edustalla ja Kekolahden vahvalla kevätjäällä. Tuuli yltyi jokaisena kisapäivänä iltaa kohden ja tarjoili upeita vauhteja kilparadoille ja korkeutta leijaluokan freestyle-tempuille.

Kalajoella kisattiin sekä purjekelkkojen että siipisurffareiden kesken rata- ja slalom-lajeissa ja leijasurffaajat taistelivat titteleistä radalla ja freestyle-kilpailussa. Kaikki luokat kilpailivat myös GPS-nopeuskisassa.

Oskari Pääkkönen toi Kalajoelle Euroopan mestaruuden purjekelkkojen rataluokan yleisessä ja samalla kovatasoisimmassa luokassa. Toiseksi tullut raahelainen Arto Ravander otti nimiinsä myös samaisen kisan Masters-sarjan voiton. Molemmat kilpailijat edustavat tapahtuman järjestänyttä urheiluseura Perämeri WindRidersia, kuten myös vantaalainen Juha Blinnikka, joka nappasi itselleen purjekelkkojen slalom-luokan Masters-sarjan mestaruuden.

Kisoissa nähtiin uuden sukupolven nousu valtaistuimelle, sillä purjekelkkojen slalom-luokan kovimman eli yleisen sarjan kolme parasta olivat kaikki alle 20-vuotiaita. Kolmanneksi tuli jo kansainvälistäkin menestystä kesä- ja talvikisoissa niittänyt 17-vuotias Daniel Blinnikka.

Ensi vuonna Kalajoella ajetaan jääsurffauksen maailmanmestaruuskisat. Tavoitteena on myös tehdä Kalajoesta kansainvälisesti tunnettu surf- ja lomakohde.

Lisätietoja

Kuva: Rautio Sports

 

Lue myös nämä

X