Pääset lukemaan sivustoa tämän mainoksen jälkeen.

Uutiset

Italia Yachts 14.98 Bellissima – Eliitin aatelia

Maurizio Cossuttin piirtämä runko noudattaa linjaa, jolla palkintoja on aiemmin kerätty IRC/ORC-luokissa.

18.08.2020

Kirjoittajapasi nuutinen

Italia Yachts esitteli 14.98-mallin piirroksia jo viime syksynä, mutta vasta nyt ensimmäinen vene on valmistumassa. Siitä tulee veistämön kahdesta mallisarjasta Bellissima-versio, eli suorituskykyisyydestään huolimatta mukavaksi ja elegantiksi varustettu. Rungot ovat molemmissa samat, mutta tulisemman Fuorissiman suurempaa purjealaa hallitaan mm. rodvanteilla ja tehokkaammilla sekä suurta miehistöä ajatellen järjestetyllä heloituksella.

Maurizio Cossuttin piirtämä runko noudattaa linjaa, jolla palkintoja on aiemmin kerätty IRC/ORC-luokissa. Vaikka keula on terävä, uppoama on jaettu tasaisesti koko pituudelle. Maltillinen keulakolmio auttaa venettä hyviin nousukulmiin ja verrattain pitkä puomi tuo isopurjeeseen tehokkaita neliöitä avotuulilla.

Sisällä salonki on päälaipiota vasten ja pentteri sekä navigointipiste portaikon juuressa. Kajuuttoja on 3-4, samoin toiletteja.

Runkopituus 14,55 m, leveys 4,35 m, syväys 3,00 m, uppoama 10 250 kg, purjeala 125/134 m2, suunnittelu Cossutti Yacht Design, lisätiedot Italia Yachts

 

X